• Business

    Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος): «Είμαστε εταιρεία τεχνολογίας- Στόχος μας να μειώσουμε τους καπνιστές κατά 1.000.000»


    Για τον τρόπο που πέτυχε η Παπαστράτος το μετασχηματισμό της σε μια εταιρεία τεχνολογίας και τη σημασία της αξιοποίησης των επιστημονικών επιτευγμάτων μίλησε Χρήστος Χαρπαντίδης επικεφαλής της  Παπαστράτος Philip Morris μιλώντας στο Delphi Forum.

    Όπως είπε τα προϊόντα της εταιρείας είναι προϊόντα τεχνολογίας και επιστήμης και τόνισε ότι μεγάλη πρόοδος της κοινωνίας επετεύχθη βάσει της επιστήμης και η επιστήμη έσωσε χιλιάδες ζωές στην πανδημία.

    “Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι σημαντικό κομμάτι και του δικού μας μετασχηματισμού και σχετίζεται με την κουλτούρα της εταιρείας και με τον τρόπο που λειτουργεί” σημείωσε.

    “Αναγνωρίσαμε το μεγάλο πρόβλημα του καπνίσματος που απαιτεί μια μεγάλη λύση και προχωρήσαμε σε αυτό το μετασχηματισμό.

    Και αναγνωρίσαμε ότι δεν ξέραμε πολλά πράγματα. Γι αυτό και φέραμε νέους ανθρώπους με νέα ματιά και νέες δεξιότητες και ανοιχτήκαμε και σε συνεργασίες με μικρότερες εταιρείες, που όμως μας έμαθαν την ευελιξία και νέους τρόπους δουλειάς αλλά και φρέσκια αντιμετώπιση παλιών προβλημάτων.

    Παράλληλα ενισχύσαμε τη νέα επιχειρηματικότητα και δώσαμε ευκαιρίες σε μικρές επιχειρήσεις.

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει ένα οικοσύστημα δεξιοτήτων με τις οποίες οι άνθρωποί μας εξοπλίζονται και είναι απαραίτητο συνέχεια να επιμορφωνόμαστε και να γίνεται talent exchange για να αυξάνεται η ανταγωνιστικότητά μας. Οι άνθρωποί μας ζουν κάθε 9-12 μήνες μια αλλαγή στο επιχειρηματικό μας μοντέλο.

    Επίσης αναφέρθηκε στο στόχο όλου αυτού του μετασχηματισμού που ήταν μια μεγάλη απόφαση.

    “Προτεραιότητα ήταν να είμαστε βιώσιμοι και στο μέλλον και για να γίνει αυτό δεν έπρεπε να λειτουργούμε με όρους του παρελθόντος. Οι ηγέτες πρέπει να ανοίγουν δρόμους”, σημείωσε. “Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε οι καταναλωτές να σταματήσουν το κάπνισμα. Προσπαθήσαμε να βρούμε εμείς τη λύση ακόμη και η κοινωνία δεν είναι έτοιμη.

    Πήραμε εμείς την πρωτοβουλία και προχωράμε σε συγκεκριμένες δράσεις. Σήμερα έχουμε στόχο να μειώσουμε τους καπνιστές κατά 1.000.000 στο τέλος του 2021.

    Θέσαμε το όραμα ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο και αυτό που λέμε, είναι πρώτον μην τον ξεκινάς, δεύτερον αν καπνίζεις σταμάτησέ το και αν δεν θέλεις να το σταματήσεις άλλαξε συνήθεια προς κάτι πιο ασφαλές”.

    Η επένδυση της Παπαστράτος

    Σχετικά με τη μεγάλη επένδυση της Παπαστράτος σημείωσε ότι είχε χαρακτηριστικά ώστε να δημιουργεί ένα κοινωνικό και οικονομικό πλεόνασμα στη χώρα. “Η επένδυσή μας έφερε σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, είχε εξαγωγικό χαρακτήρα, νέες θέσεις εργασίας,  καινοτομία και σε συνδυασμό με την κοινωνική προσφορά της εταιρείας, την κάνει μια επιχείρηση με  σημαντική οικονομική και κοινωνική συνεισφορά”.

     



    ΣΧΟΛΙΑ