• Business

    Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πτώση 40% για τα εστιατόρια τις πρώτες εβδομάδες – Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα

    δημητρης σκαρμουτσος

    Δημήτρης Σκαρμούτσος, σεφ


    Ανησυχητικά είναι τα πρώτα δείγματα της πορείας των εστιατορίων μετά το άνοιγμά τους, σύμφωνα με όσα είπε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μιλώντας στο Delphi Economic Forum σε πάνελ σχετικό με τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης.

    Όπως είπε, το 30-35% των εστιατορίων δεν άνοιξε, ενώ το 20% άνοιξε πειραματικά. Τόνισε ότι τα δείγματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας είναι ανησυχητικά, καθώς η μείωση εσόδων φτάνει το 40%, ενώ την ίδια στιγμή τα λειτουργικά κόστη παραμένουν τα ίδια. Μάλιστα, όπως είπε, το κόστος των πρώτων υλών σε κάποιες περιπτώσεις έχει αυξηθεί.

    Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τόνισε: «Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμέναμε. Ένα 30-35% των συναδέλφων μου δεν έχουν ανοίξει και τα πρώτα δείγματα είναι ανησυχητικά, αφού έχουμε μια μείωση 40% του τζίρου μας, χωρίς να έχουμε μειώσει προσωπικό, χωρίς να έχουμε λιγότερα λειτουργικά κόστη και έχοντας να αντιμετωπίσουμε και αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών που είναι σημαντικό μέρος του κόστους μας».

    «Οι τιμές πρώτων υλών έχουν αυξηθεί, γιατί αντλούμε πολλές πρώτες ύλες από την ευρωπαϊκή αγορά. Πολλά σφαγεία στην Ευρώπη δεν έχουν ανοίξει και έτσι προκαλείται αύξηση των τιμών όσων σφαγείων είναι ανοιχτά και τις τελευταίες δύο εβδομάδες η άνοδος τιμών φτάνει το 10-12%» σημείωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ