• Ναυτιλία

    Χρ. Οικονόμου: Μεγάλο deal της TMS Cardiff με τη Vitol

    Χρήστος Οικονόμου, εφοπλιστής


    Πολυετή συμφωνία ναύλωσης με τον ενεργειακό κολοσσό Vitol υπέγραψε η ναυτιλιακή TMS Cardiff Gas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Οικονόμου.

    Η συμφωνία, δεκαετούς διάρκειας, αφορά στο χωρητικότητας 174,000 cbm πλοίο μεταφοράς LNG, με πρόωση XDF, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries (HHI). Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η ναυτιλιακή έχει πλέον εξασφαλίσει τη ναύλωση των 10 από τα 11 πλοία X Carrier Series και έχει προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

    Τα πλοία κατασκευάζονται με τις υψηλότερες προδιαγραφές του κλάδου, σύμφωνα με τα πρότυπα της TMS Cardiff Gas.

    Ο κ. Χρήστος Οικονόμου, ιδρυτής της TMS Cardiff Gas, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μία ακόμη μακροπρόθεσμη συμφωνία με ένα νέο πελάτη της TMS Cardiff Gas. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η Vitol για την ασφαλή και αξιόπιστη μεταφορά του LNG στους πελάτες της.”

    Από την πλευρά του ο Pablo Galante Escobar, επικεφαλής του κλάδου LNG της Vitol, επισήμανε: “Είμαστε ικανοποιημένη που ολοκληρώσαμε τη συγκεκριμένη συμφωνία με την Cardiff, μία έμπειρη και αξιόπιστη εταιρεία, με εξαιρετικές λειτουργικές επιδόσεις. Αυτή είναι η πρώτη μακροχρόνια ναύλωση μας και ενισχύει τη συνολική πρότασης μας προς τους πελάτες μας.”

    Με νέες παραγγελίες για 12 πλοία μεταφοράς LNG μέσα σε 12 μήνες, από το Δεκέμβριο 2017 μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η TMS Cardiff Gas, αναδείχθηκε πρωταγωνίστρια του 2018, στο συγκεκριμένο ναυτιλιακό κλάδο.

    Η ναυτιλιακή διαθέτει 16 πλοία ενώ έχει κλείσει σημαντικά, πολυετή συμβόλαια ναύλωσης με μεγάλες εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, όπως η η Total και η Shell, αλλά και η αμερικανική Cheniere Energy.

    Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο 2018 η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή ήταν από τις πρώτες, μαζί με τη ρωσική Sovcomflot, που έκλεισε συμφωνία ναύλωσης με τη Shell, για τέσσερα από τα νεότευκτα πλοία της.

    Το Fuji LNG της TMS Cardiff Gas

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Χ. Βαφειάς: Φλερτ με υποψήφιους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Τσάκος: Γιατί η ΤΕΝ βάζει πωλητήριο σε πέντε τάνκερ του στόλου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Η ελληνική ναυτιλιακή που πούλησε το τελευταίο τάνκερ της

     



    ΣΧΟΛΙΑ