• Ναυτιλία

    Χ. Βαφειάς: Φλερτ με υποψήφιους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Σε… φλερτ με υποψήφιους επενδυτές στη Νέα Υόρκη επιδόθηκε την περασμένη εβδομάδα η ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, επιχειρώντας να τους «γλυκάνει» με υποσχέσεις για επαναγορές μετοχών και ενίσχυση του στόλου της.

    Σύμφωνα με τον Randy Giveans, αναλυτή της Jefferies, ο οποίος συνόδευσε την StealthGas στις συναντήσεις της με επενδυτές, η εταιρεία ποντάρει στην ελκυστική την αποτίμηση και τις θετικές προοπτικές στην αγορά του LPG. Από την πλευρά τους, οι επενδυτές «ήταν περίεργοι για το πώς η διοίκηση σχεδιάζει να καλύψει το κενό ανάμεσα στην πραγματική αξία και την αγοραια τιμή» της StealthGas.

    Ο Giveans, σε σημείωμά του την περασμένη Παρασκευή, αποκαλύπτει πως η εταιρεία ανακοίνωσε στους υποψήφιους επενδυτές ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια που έχει στα χέρια της σε ρευστό για να επαναγοράσει μετοχές της και να αγοράσει ορισμένα μεταχειρισμένα πλοία.

    Τον τελευταίο χρόνο η μετοχή της StealthGas έχει κινηθεί μεταξύ 2,73 και 4,25 δολαρίων, ενώ την Παρασκευή διαμορφώθηκε στα 3,53 δολάρια. Ο Giveans, που διατήρησε τη σύσταση buy για τη μετοχή, υποστηρίζει πως οι αριθμοί αυτοί αντανακλούν μόνο το 50% της καθαρής αξίας της εταιρείας.

    Ο ίδιος ο Χάρης Βαφειάς, όπως αναφέρει το TradeWinds, έχει κατά το παρελθόν απορρίψει το ενδεχόμενο παραγγελίας νεότευκτων πλοίων, προτιμώντας τη λύση των μεταχειρισμένων.

    Εξάλλου, στο conference call για τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2018 της εταιρείας, ο Χάρης Βαφειάς είχε τονίσει πως ήθελε να περιμένει να δει τι θα συμβεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019. «Αν, προφανώς, στο α’ τρίμηνο έχουμε ένα πολύ πιο ισχυρό τρίμηνο και προφανώς αυτή η ρευστότητα που έχουμε είναι σε αυτά περίπου τα επίπεδα, ναι, προφανώς και θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε μετοχές και το έχουν κάνει αυτό και στο παρελθόν», είχε δηλώσει.

    Σημειώνεται ότι στο δ’ τρίμηνο 2018 η StealthGas παρουσίασε ζημίες ύψους 5,3 εκατ. δολαρίων, ενώ οι ζημίες για το σύνολο του 2018 ανήλθαν στα 12,2 εκατ. δολάρια.

    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία
    Χάρης Βαφειάς, επικεφαλής StealthGas

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Π. Λιβανός: Super deal στην αγορά LNG με την ιαπωνική JERA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Τσάκος: Γιατί η ΤΕΝ βάζει πωλητήριο σε πέντε τάνκερ του στόλου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Η ελληνική ναυτιλιακή που πούλησε το τελευταίο τάνκερ της



    ΣΧΟΛΙΑ