• Business

    Χατζηδάκης: Οι 3 στόχοι για τη ΔΕΗ και το σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ


    Εμπροσθοβαρές ως προς την απολιγνιτοποίηση θα είναι το business plan της ΔΕΗ, σημείωσε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

    Όπως ανέφερε, μετά την επίτευξη των πρώτων στόχων για τη ΔΕΗ, οι οποίοι εξασφάλισαν τη βιωσιμότητα της και την απελευθέρωσαν από τα δεσμά του Δημοσίου, πλέον οι τρεις επόμενοι στόχοι είναι η απολιγνιτοποίηση, η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και οι στρατηγικές συνεργασίες στις ΑΠΕ με ιδιώτες.

    Μιλώντας και για τους άλλους στόχους του υπουργείου, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ αλλά και την αντιμετώπιση της «καυτής πατάτας» της ΛΑΡΚΟ.

    Όπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για μια εταιρεία που μολύνει τον Ευβοϊκό, δεν τηρεί κανόνες ασφαλείας και στην οποία σημειώνονται ατυχήματα. Παράλληλα, έχει 340 εκατ. ευρώ οφειλές προς τη ΔΕΗ.

    «Κανείς όμως από την αντιπολίτευση δεν μου έχει κάνει ποτέ ερώτηση για τη ΔΕΗ», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπονοώντας πως κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

    Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι επόμενος επενδυτής, όποιος κι αν είναι αυτός, θα αξιοποιήσει το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας, αφήνοντας να φανεί η κατεύθυνση της λύσης που αναζητείται.



    ΣΧΟΛΙΑ