• Business

    Χαρτιά εκτύπωσης που σίγουρα χρειάζεσαι

    • NewsRoom


    Για να εργαστείς αποτελεσματικά από το σπίτι -ή και το γραφείο- θα πρέπει να φροντίσεις να διαθέτεις όλα όσα χρειάζεσαι. Στο άκουσμα των παραπάνω, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει σε μία δεύτερη οθόνη, ένα εργονομικό σετ ποντικιού-πληκτρολογίου, άντε και ένα καλής ποιότητας headset για τα meetings σε Zoom και Teams. Ελάχιστοι όμως είναι εκείνοι που θα σκεφτούν τα αναλώσιμα και συγκεκριμένα τα χαρτιά εκτύπωσης. Αν και… συνηθισμένες να παραμένουν στην αφάνεια, οι κόλλες αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγικότητά σου. Από την εκτύπωση εγγράφων, αποδείξεων, βεβαιώσεων και επιστολών μέχρι την αποτύπωση μιας γρήγορης σκέψης και τη δημιουργία σημειώσεων, τα χαρτιά εκτύπωσης δε θα πρέπει να λείπουν από κανέναν χώρο εργασίας -οικιακό ή επαγγελματικό.

    Τα χαρτιά εκτύπωσης έχουν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη: είναι φθηνά και έρχονται σε συσκευασίες πολλαπλών φύλλων. Για την αγορά μίας συσκευασίας δε χρειάζονται παρά ελάχιστα χρήματα, κάτι που σημαίνει πως μπορείς να αναπληρώσεις τυχόν ελλείψεις στο στοκ σου χωρίς να βγεις εκτός budget. Επιπρόσθετα, μία συσκευασία θα σου κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα (ανάλογα φυσικά με τη συχνότητα και τις ποσότητες που εκτυπώνεις) οπότε πρακτικά μπορείς να προγραμματίσεις τις αγορές σου περιοδικά με μία σχετική ασφάλεια.

    Στην αγορά θα βρεις πληθώρα διαφορετικών προτάσεων από διάφορα brands. Δύο είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να σε ενδιαφέρουν: το μέγεθος και το βάρος του χαρτιού. Για το μέγεθος δε χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη κουβέντα -τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το βάρος τώρα, μετριέται σε γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο και όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός του, τόσο πιο χοντρό είναι το κάθε φύλλο. Εδώ απλά θα χρειαστεί να προσέξεις και να συγκρίνεις ίδιου τύπου χαρτιά (π.χ. γραφής, velvet ή illustration) διότι σε διαφορετική περίπτωση η μεταξύ τους σύγκριση δε θα έχει κανένα απολύτως νόημα. Τα χαρτιά κυκλοφορούν, τέλος, και σε αρκετά χρώματα. Αν και το λευκό αποτελεί την επιλογή των περισσότερων, μπορείς να πειραματιστείς και με άλλες αποχρώσεις, ανάλογα και με τις απαιτήσεις σου.

    Έλα να δούμε ορισμένα χαρτιά εκτύπωσης που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα και ως εκ τούτου καλό θα ήταν να έχεις εύκαιρα στον χώρο εργασίας σου.

    Χαρτί φωτοτυπικό Report A4 (500 φύλλα, 80 γραμ.)

    Το βασικό, φωτοτυπικό χαρτί που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γραφείο. Η πρόταση της Report είναι εξαιρετικά προσιτή ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά για κάθε είδος εκτύπωσης «φιλοξενώντας» παράλληλα και τις χειρόγραφες σημειώσεις σου. Η συσκευασία που σου προτείνουμε περιλαμβάνει 500 φύλλα μεγέθους Α4 (210×297 χιλ.), λευκότητας 160 CIE και βάρους 80 γραμμαρίων. Ενσωματώνουν τεχνολογία ColorLok για βέλτιστη ποιότητα ψηφιακής εκτύπωσης ανεξαρτήτως τύπου εκτυπωτή (αποδίδουν δηλαδή εξίσου καλά, τόσο σε inkjet, όσο και σε laser μοντέλα).

    Χαρτί φωτογραφίας Kodak Selfie 10x15 εκατ. (20 φύλλα)

    Οι σημαντικότερες στιγμές σου θα «ζωντανέψουν» χάρη στο χαρτί φωτογραφίας Selfie από την Kodak. Δεν είναι απλά το high glossy φινίρισμά του αλλά η αυτοκόλλητη επιφάνειά του που θα σου επιτρέψει να το κολλήσεις παντού. Όταν το βαρεθείς, δεν έχεις παρά να το αφαιρέσεις με μία κίνηση και να το κολλήσεις κάπου αλλού! Σε μέγεθος φωτογραφίας, η πρόταση της Kodak είναι τέλεια για να διακοσμήσεις τον προσωπικό χώρο, τα άλμπουμ και τους φακέλους σου. Η συσκευασία περιλαμβάνει 20 τεμάχια.

    Χαρτί φωτοτυπικό Q-Connect A3 (500 φύλλα, 80 γραμ.)

    Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών σου αναγκών σε ό,τι αφορά την εκτύπωση θα καλύπτεται από κόλλες Α4, δε βλάπτει να έχεις εύκαιρη και μία συσκευασία με φύλλα Α3. Το μεγαλύτερο μέγεθός τους (420×297 χιλ. ή δύο κόλλες Α4) είναι ό,τι πρέπει για να κρατάς σημειώσεις και να σχεδιάζεις χωρίς περιορισμούς. Αν μάλιστα διαθέτεις και αντίστοιχου μεγέθους εκτυπωτή, laser ή inkjet, τότε θα απολαύσεις και το πλεονέκτημα της εξαιρετικής ποιότητας εκτύπωσης. Η συσκευασία έχει 500 φύλλα λευκότητας 104 CIE και βάρους 80 γραμμαρίων.

    Χαρτί φωτογραφικό @Work 10x15 εκατ. (50 φύλλα, 180 γραμ.)

    Μετάτρεψε τις αγαπημένες σου στιγμές σε αναμνήσεις που δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ και γέμισε το άλμπουμ σου με υπέροχα ενσταντανέ, με το φωτογραφικό χαρτί της @Work. Το glossy φινίρισμά του εγγυάται ολοζώντανα χρώματα, ενώ η κορυφαία του υφή απορροφά το μελάνι και επιτρέπει στα χρώματα να απλώνονται ισομερώς. Σε διαστάσεις φωτογραφίας (10×15 εκατ. δηλαδή) και με 50 φύλλα βάρους 180 γραμμαρίων ανά συσκευασία, είναι άριστη πρόταση για όλους τους εκτυπωτές inkjet ανεξαρτήτως μοντέλου.

    Χαρτί κάδρο μουσαμά Kodak Inkjet Photo Canvas A4

    Η περίπτωση του κάδρου μουσαμά της Kodak δεν είναι για όλους. Εκείνοι που ξέρουν πώς να το εκμεταλλευτούν όμως θα δημιουργήσουν εκτυπώσεις επαγγελματικής ποιότητας επάνω σε καμβά, μετατρέποντας τις πλέον αγαπημένες τους στιγμές σε πραγματικά… έργα τέχνης! Το χαρτί της Kodak χρησιμοποιείται με τον εκτυπωτή inkjet που διαθέτεις, με τη συσκευασία να περιλαμβάνει το φύλλο εκτύπωσης (είναι μεγέθους Α4), τον καμβά, ένα πλαστικό πλαίσιο τοποθέτησης και τη βάση στήριξής του.

    Χαρτί φωτογραφικό @Work A4 (20 φύλλα, 230 γραμ.)

    Η τέλεια πρόταση για να γεμίσεις τους τοίχους σου με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες! Το φωτογραφικό χαρτί της @Work έρχεται σε μέγεθος Α4, κάνοντας τις έτσι κι αλλιώς ξεχωριστές λήψεις σου να δείχνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές. Διαθέτει premium glossy επιφάνεια που αναδεικνύει τα χρώματα, επιτρέποντάς τους να διεισδύσουν στο εσωτερικό του χαρτιού, δημιουργώντας εικόνες μοναδικής καθαρότητας με ασυναγώνιστο βαθμό λεπτομέρειας. Είναι ιδανικό για όλους τους εκτυπωτές inkjet με τη συσκευασία να περιλαμβάνει περί τα 20 φύλλα των 230 γραμμαρίων.

    Χαρτί φωτοτυπικό Sinar Spectra A4 (250 φύλλα, 80 γραμ.)

    Κάνε τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα με το φωτοτυπικό χαρτί Sinar Spectra. Η συσκευασία έρχεται με 250 φύλλα μεγέθους Α4 και βάρους 80 γραμμαρίων, κατάλληλα για όλους τους εκτυπωτές (inkjet και laser) και τα φωτοτυπικά μηχανήματα. Το εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη πρόταση, είναι η ποικιλία χρωμάτων της αφού στο πακέτο θα βρεις κόλλες σε σκούρο πράσινο, παλ πράσινο, σκούρο μπλε, παλ μπλε, σκούρο κίτρινο, παλ κίτρινο, ροζ, σομόν, κόκκινο και μπεζ για να βάλεις… ποικιλία στις εκτυπώσεις σου!



    ΣΧΟΛΙΑ