• Business

    Ανατροπή στη Χαλυβουργική: Ξαφνική ματαίωση της Συνέλευσης – Αντίο εθελουσία

    Χαλυβουργκική


    Με μια κίνηση αναπάντεχη, η διοίκηση της Χαλυβουργικής χθες αποφάσισε τη ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης που είχε συγκαλέσει για  την Πέμπτη 5/12 και αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της εταιρείας να γίνει στις 24/12… με διαφορετική ημερήσια διάταξη.

    Υπενθυμίζεται, ότι η Γενική Συνέλευση της Χαλυβουργικής που θα γινόταν αύριο, Πέμπτη, θα είχε θέμα την ανάκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή  νέου, την  ονομαστικοποίηση μετοχών και αποφάσεις για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας. Επίσης, τη λήψη αποφάσεων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,91 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί με το ποσό των  10 εκατ. ευρώ το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων της εταιρείας και με το ποσό των 2,867 εκατ. ευρώ να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και για την καταβολή του οφειλομένου φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

    Η νέα Γενική Συνέλευση για τις 24/12/2019 δεν έχει πια θέμα, την ανάκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ωστόσο, πληροφορίες από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, συνδέουν άμεσα την πρόταση για την εθελουσία με την αλλαγή διοίκησης και δεν προτίθενται να προτείνουν εθελουσία αν δεν ανακληθεί το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.

    Από τη σύγκληση της Συνέλευσης στη ματαίωσή της

    Η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης για αύριο, Πέμπτη, και με τη συγκεκριμένη ατζέντα,  αποφασίστηκε από το Διοικητικό συμβούλιο της Χαλυβουργικής, όπως σύμφωνα με το νόμο υποχρεούται, αφού κατατέθηκε αίτημα  του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, μετόχου άνω του 20% της εταιρείας. Ωστόσο χθες, το ίδιο Διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη ματαίωσή της, και πλέον στην νέα Συνέλευση, που η διοίκηση αποφάσισε να συγκαλέσει,  δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον θέμα αλλαγής Διοικητικού συμβουλίου.

    Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά σημαίνει ότι τίποτα δεν αλλάζει στη Χαλυβουργική, δεν θα προχωρήσει η εθελουσία και όποιος θέλει να αποχωρήσει, θα το κάνει αιτούμενος απόλυση με αποζημίωση, αξιοποιώντας το άρθρο 58 του νέου αναπτυξιακού νόμου.

    Τα νέα δεδομένα της νομοθεσίας και ειδικότερα το άρθρο 58 του αναπτυξιακού νόμου,  (σύμφωνα με το οποίο η καθυστέρηση μισθοδοσίας πέραν των δύο μηνών, αποτελεί μονομερή  βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και επιτρέπει στον εργαζόμενο να  απαιτήσει απόλυση και  αποζημίωση  αν το ζητήσει ), δίνει πλέον τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να μπορούν να αποχωρήσουν και να μη χάσουν την αποζημίωσή τους. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, 3 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί και αποζημιωθεί μετά από αίτημά τους, κάτι που δείχνει ότι πλέον μπορούν να πάρουν την αποζημίωσή τους και να αποχωρήσουν ακόμη και χωρίς εθελουσία.

    Χθες, η είδηση ματαίωσης της Γενικής Συνέλευσης, αναστάτωσε τους εργαζόμενους της εταιρείας που ήλπιζαν σε μια απόφαση εθελουσίας, και σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσίευση στο ΓΕΜΗ της απόφασης αυτής, 6 εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο την απόλυση και την αποζημίωσή τους.

    Συνάντηση Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου – Νότη Μηταράκη

    Την προηγούμενη εβδομάδα ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, εθεάθη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας κ Νότη Μηταράκη, για να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους απλήρωτους εργαζόμενους της πρώην βιομηχανίας,  και να αναζητηθούν λύσεις. Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή του προς τον υπουργό ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, τον οποίο επίσης επισκέφθηκε ο κ. Αγγελόπουλος, εξηγώντας του τους λόγους του αδιεξόδου και τις προθέσεις του.



    ΣΧΟΛΙΑ