• Business

    Αιχμάλωτοι στη Χαλυβουργική Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, τράπεζες και εργαζόμενοι


    Σε οικονομική ασφυξία οδηγεί τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής, η διοίκηση της εταιρείας υπό τον 94χρονο Πρόεδρό της κ. Γιώργο Βαρουφάκη (πατέρα του Γιάνη Βαρουφάκη) και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Σκινδήλια,  καθώς, όπως αποδεικνύεται από όσα  δήλωσαν πηγές στο mononews,  η στρατηγική τους δε βάζει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

    Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και εγκλωβισμένοι, χωρίς καμιά προοπτική, χάνοντας την ευκαιρία μεγάλων αποζημιώσεων και καταδικάζονται να χάνουν και την πιθανότητα μιας κανονικής άλλης εργασίας για να μη χάσουν με την παραίτησή τους, αποζημιώσεις… τις οποίες η διοίκηση δεν τους αφήνει να λάβουν.

    Και οι  τράπεζες, είναι αιχμάλωτες της διοίκησης καθώς κρατώντας την εταιρεία σε αδιέξοδο δεν υπάρχει λύση για ρύθμιση των  οφειλών της Χαλυβουργικής ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ.

    Το πιο παράδοξο ωστόσο είναι η απόλυτη αδυναμία του «ιδιοκτήτη» της Χαλυβουργικής κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, αφού δεν μπορεί να αλλάξει τη διοίκηση των Γ. Βαρουφάκη και Σκινδήλια, οι οποίοι του αμφισβητούν την ιδιότητα του μετόχου όλης της Χαλυβουργικής. Έτσι η πρόθεσή του να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, πέφτει στο κενό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται ότι ο Κ. Αγγελόπουλος δεν είναι ο μέτοχος πλειοψηφίας της εταιρείας και ότι τα 2/3 των 10 περίπου εταιρειών που ελέγχουν την Χαλυβουργική ανήκουν στους γιους του. Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι 10 εταιρείες αυτές όσο και οι υπόλοιπες 30 που ανήκουν στον Κ. Αγγελόπουλο, αμφισβητούνται  δικαστικά από τους γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Αλλά ενώ η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται ότι τα 2/3 της Χαλυβουργικής ανήκουν στους υιούς Αγγελόπουλου, δεν ζητά από αυτούς, τη χρηματοδότηση για τη μεγάλη  αύξηση κεφαλαίου που προτείνουν στον Κ. Αγγελόπουλο, για να ξεκινήσει να λειτουργεί η εταιρεία.

    Και φως στο τούνελ δεν φαίνεται, καθώς όλες οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με τις πηγές, θα είναι μακροχρόνιες και θα τελειώσουν σε πολλά χρόνια. Και καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των εταιρειών του Κ. Αγγελόπουλου αμφισβητείται νομικά από τα παιδιά του, η διοίκηση της εταιρείας θα ελέγχει απόλυτα την πορεία της και θα την κρατά σταθερά σε αδιέξοδο.

    Μεγάλα θύματα οι 190 εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι 3 μήνες σε μια εταιρεία που είναι κλειστή εδώ και 5 χρόνια χωρίς καμιά προοπτική, και είναι τα πραγματικά αυτοί που πλήττονται άμεσα από τη μεγάλης διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υιούς Αγγελόπουλου και τον πατέρα τους.

    Η διοίκηση της εταιρείας με τη στάση της, δεν τους επιτρέπει να αποζημιωθούν και να προχωρήσουν σε κάποια άλλη θέση εργασίας, αφού δεν εγκρίνει το αίτημα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για κλείσιμο της εταιρείας και εθελουσία.

    Σημειώνεται ότι ο Κ. Αγγελόπουλος όπως έχει πει στο παρελθόν είναι διατεθειμένος να βάλει τα απαιτούμενα κεφάλαια (10-12 εκατ. ευρώ) για να προχωρήσει μια εθελούσια, κάτι που ωστόσο μπλοκάρει η διοίκηση της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ