• Business

    Τρ. Πειραιώς: Τις επόμενες 20 ημέρες η τελική λύση


    Ανασύνταξη δυνάμεων πριν την επόμενη αναμέτρηση. Αυτή είναι η πρώτη ερμηνεία της τραπεζικής αγοράς για την νέα εξέλιξη στην Τράπεζα Πειραιώς: ενόψει αδιεξόδου σε αυτή τη φάση, αποφασίστηκε από το δ.σ. να δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθεί «χωρίς πίεση η διαδικασία».

    Πότε; Υπάρχουν 2 σενάρια.

    1. Ίσως στη γενική συνέλευση εκτιμά η αγορά όταν θα έχουν διαμορφωθεί οι τάσεις επικράτησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Οπότε πιέσεις ως τότε θα υπάρχουν, όπως αναμένεται, μέχρι να διαμορφωθούν νέες συμμαχίες και να υπάρξει σαφές προβάδισμα από τον έναν ή τον άλλο πόλο.

    2. Τραπεζικές πηγές δεν αποκλείουν εξελίξεις πολύ νωρίτερα , λίγο μετά τις εορτές των Χριστουγέννων , καθώς τα περιθώρια και τα πρόσωπα που μπορούν να «παίξουν» για τη θέση του CEO είναι περιορισμένα και μάλιστα οι περισσότεροι ποντάρουν στη λύση γνωστού τραπεζίτη ως του καταλληλότερου. Το σενάριο αυτό είναι και το επικρατέστερο.

    Πάντως η Γενική Συνέλευση είναι το απώτερο χρονικό σημείο εκλογής νέου Διευθύνοντος Συμβουλίου.

    Καθώς η ενδεκάμηνη πλέον υπόθεση περιλαμβάνει πολλά στοιχεία αιφνιδιασμού, και μπλόφας, δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή μια από τις δυο πλευρές ή πιθανότερα, ο πρόεδρος Νίκος Χαντζηνικολάου να επανέλθει με πρόταση.

    Αλλαγές ισορροπιών εντός του ΔΣ 

    Σημειώνεται ότι την Δευτέρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της τράπεζας η  υποψηφιότητα Χρήστου Παπαδόπουλου καταψηφίστηκε με ψήφους 8 έναντι 5, αλλάζοντας σε ένα βαθμό τα δεδομένα αφού προηγούμενη «καταμέτρηση» τον έφερε να έχει υπέρ του 7 με 8 ψήφους.

    Η παρέμβαση του SSM άλλαξε τις αναλογίες και είναι ζητούμενο αν αυτή η μεταστροφή στη δυναμική θα έχει συνέχεια και σε επόμενες αναμετρήσεις.

    Η γενική συνέλευση θα γίνει πάντως εντός του Απριλίου και ως τότε, αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη, ο Γιώργος Πουλόπουλος θα παραμείνει στη θέση του μεταβατικού CEO, συνεχίζοντας μια σταθερή πορεία στο τιμόνι της τράπεζας.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λ. Φραγκιαδάκης: Δεν θέλω τέταρτο καμπανάκι για την Εθνική

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μελέτη έκπληξη από την Alpha Bank: Ο κάθε Έλληνας έχει σε μετρητά 8.500 ευρώ. Ο Ευρωπαίος 3.100 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό! Να ποιοι καταψήφισαν τον Χρ. Παπαδόπουλο για CEO της Τρ. Πειραιώς

     



    ΣΧΟΛΙΑ