• Business

    Στουρνάρας σε τράπεζες: Ρυθμίστε τα κόκκινα δάνεια τώρα, αλλιώς θα υπάρξουν ποινές

    Βουλή

    Γιάννης Στουρνάρας . Διοικητής ΤτΕ


    Αυστηρή προειδοποίηση στις διοικήσεις των τραπεζών απηύθυνε μέσω των Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με τη μη επίτευξη των στόχων για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

    «Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, γιατί αν δεν το κάνουν, τότε θα υπάρχει πρόβλημα» επισήμανε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και πρόσθεσε πως «αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε θα υπάρξουν πρόστιμα, τόσο ρυθμιστικά, όσο και διοικητικά»

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε στη συνέχεια, πως παρότι το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» συνιστά απόρροια της ύφεσης, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί με την ανάκαμψη. Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, δημιουργούμε ένα νομικό οπλοστάσιο, το οποίο θα αποβλέπει στη μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

    Όσον αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, εξήγησε ότι η «μαγική λέξη» είναι τα αποτελέσματα EBIΤDA. «Οι επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν αρνητικά ΕΒIΤDA, ακόμη και μετά την αναδιάρθρωσή τους, τότε ενδεχομένως να μην διασωθούν» επισήμανε, χαρακτηριστικά.

    O Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) και η TτE έχουν θέσει ως στόχο τη σταδιακή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40%, σε βάθος τριετίας.

    «Δεν αναμένουμε ευρείες πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων στην αρχή, επειδή οι τιμές είναι πολύ χαμηλές τώρα» υποστήριξε καταλήγοντας, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο χρονικό περιθώριο των τριών ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Ρίχνουν στην αγορά 10.000 ακίνητα από κατασχέσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λίστα Λαγκάρντ…. Το «βατερλώ» της Παπανάτσιου και τα «γαλλικά» των τροϊκανών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρ. Πειραιώς: Σήμερα το ΔΣ για την εκλογή CEO. Τι λέει ο Ανθ. Θωμόπουλος στο mononews



    ΣΧΟΛΙΑ