• Business

    Σ. Παληός: Δύο νέες συμφωνίες για τη Diana Shipping στην αγορά ξηρού φορτίου

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    H ναυτιλιακή εταιρία Diana Shipping, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, έκλεισε συμφωνίες για τη ναύλωση δύο πλοίων της, από τις οποίες εκτιμά ότι θα αποκομίσει ακαθάριστα έσοδα το λιγότερο 5,73 εκατ. ευρώ. 

    Συγκεκριμένα, η εταιρία Koch Shipping Pte Ltd, στη Σιγκαπούρη, ναύλωσε το capesize μεταφοράς ξηρού φορτίου New Orleans, στην τιμή των 11.250 δολ. ημερησίων, μείον 5% η προμήθεια τρίτων, για περίοδο από 12 έως 16 μήνες. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Δεκεμβρίου 2016.

    Το πλοίο New Orleans είναι χωρητικότητας 180,960 dwt και κατασκευής 2015.

    Παράλληλα, η Diana Shipping ανακοίνωσε ότι μέσω μίας θυγατρικής της έκλεισε συμφωνία ναύλωσης με την Uniper Global Commodities SE, στο Ντίσελντορφ, που αφορά στο πλοίο τύπου panamax, Melite. Η ακαθάριστη τιμή του ναύλου ανέρχεται στα 8.000 δολ. ημερησίως, μείον 5% προμήθεια τρίτων, ενώ η ναύλωση θα έχει διάρκεια από επτά έως δέκα μήνες και αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

    Το πλοίο Melite είναι χωρητικότητας 76,436 dwt και κατασκευάστηκε το 2004.

    Οι δύο συμφωνίες αναμένεται να φέρουν στα ταμεία της ναυτιλιακής ακαθάριστα έσοδα τουλάχιστον 5,73 εκατ. δολ. για τη μικρότερη διάρκεια της ναύλωσης.

    Σημειώνεται ότι οι τιμές των ναύλων στην αγορά ξηρού φορτίου έχουν βελτιωθεί κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω της αύξησης της ζήτησης για φορτία άνθρακα και χάλυβα.

    Σημειώνεται ότι η Diana Shipping εμφάνισε σημαντική διεύρυνση των ζημιών της τόσο στο τρίτο τρίμηνο του έτους όσο και στο εννεάμηνο, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πρόσφατα την ανεπιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της με τις δανείστριες τράπεζες για την εξασφάλιση διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των δανείων της.

    Ειδικότερα, ζημιές ύψους 78,3 εκατ. δολ. εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του 2016, εκ των οποίων τα 50 εκατ. δολ. αφορούν ζημιές και απομείωση επενδύσεων στη θυγατρική της Diana Containerships Inc. Σημειώνεται ότι την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015, η εταιρία είχε παρουσιάσει ζημίες 17,4 εκατ. δολ. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξαγορά-μαμούθ 5 δισ. δολ. στη ναυτιλία – Στα “χέρια” του δανέζικου γίγαντα Maersk Line η Hamburg Sud

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονη κινητικότητα στη Seanergy: Αναζητά 25 εκατ. δολ. από τις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Βαφειάς: Ζημιογόνο για την StealthGas το τρίτο τρίμηνο του 2016

     



    ΣΧΟΛΙΑ