• Business

    SHIPPING FOCUS: Ναυλώθηκε πλοίο της χρεοκοπημένης Toisa του Γρ. Καλλιμανόπουλου

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Ναυλώθηκε πλοίο της Toisa που είχε επισχεθεί

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax United Journey (χωρητικότητας 113.000 dwt, κατασκευής 2010), το οποίο είχε επισχεθεί από την Citibank για ληξιπρόθεσμες οφειλές της πτωχευμένης ναυτιλιακής Toisa, συμφερόντων του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, ναυλώθηκε στη spot αγορά από την Petraco, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται το ύψος των ημερήσιων ναύλων.

    Οι ναύλοι των suezmaxes στη Μαύρη Θάλασσα κατέγραψαν άνοδο 84% σε μια μέρα

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Οι ναύλοι των δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax στη spot αγορά παρουσίασαν μεγάλη άνοδο στη διαδρομή TD6 (από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο), καθώς η προσφορά νέων φορτίων συνάντησε μικρή διαθεσιμότητα τονάζ. Έτσι, το ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) διαμορφώθηκε στα 30.900 δολάρια/ημέρα, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξεως του 84% σε μια μόνο μέρα.

    Ανησυχίες για ενδεχόμενη περικοπή του προϋπολογισμού της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ

    Η πρόταση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 1,3 δισ. δολαρίων από τον προϋπολογισμό της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει προκαλέσει ανησυχίες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις αποστολές ασφαλείας. Ο Λευκός Οίκος στηρίζει την πρότασή του με τη λογική ότι θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση του νέου μεταναστευτικού νόμου που επιθυμεί να θεσπίσει ο Πρόεδρος.

    Η Ezion σε επαφές με τη Swissco για εξαγορά πλατφορμών

    Η εισηγμένη στη Σιγκαπούρη ναυτιλιακή Ezion Holdings βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τη Swissco Holdings καθώς επεξεργάζεται το ενδεχόμενο εξαγοράς τεσσάρων πλατφορμών που κατέχουν από κοινού μέσω κοινοπρακτικών σχημάτων, προκειμένου να βοηθήσει την τελευταία να αντιμετωπίσει τις οικονομικά προβλήματα. Εάν προχωρήσει η επένδυση, θα φτάσει το ποσό των 16 εκατ. δολαρίων, ωστόσο, η Swissco εκτιμά πως το τελικό ποσό θα είναι χαμηλότερο.

    Εγκαταλείπει τα σχέδια για IPO στη Νέα Υόρκη η Quintana

    Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Quintana Shipping αποφάσισε να μην προχωρήσει με τη δημόσια εγγραφή (Initial Public Offering-IPO) στη Νέα Υόρκη, την οποία είχε καταθέσει με έγγραφη δήλωση το 2014, καθώς η διοίκησή της δεν ενδιαφέρεται πλέον να εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Η νέα συμφωνία του εφοπλιστή που μαρτυράει ανάκαμψη της αγοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Βαλέντης: Με το βλέμμα στις επενδύσεις, παρά τις διευρυμένες ζημίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ