• Business

    Τραπεζίτης για τον (κόκκινο) ΔΟΛ: Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν. Θα εκτεθούν (μετά την έλευση Μουλόπουλου)

    Μουλοπουλος ΔΟΛ Αυγή Moulopoulos DOL aygi

    Βασίλης Μουλόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. εφ. Αυγής


    Ραγδαίες εξελίξεις ενδέχεται να πυροδοτήσει η έλευση του δημοσιογράφου και κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου στον (κόκκινο; ) ΔΟΛ. Όπως ανακοινώθηκε  με ανακοίνωση του Οργανισμού, ο Σταύρος Ψυχάρης έκανε πρόταση στον Β. Μουλόπουλο  να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του. Τραπεζίτης μόλις ενημερώθηκε για τις εξελίξεις είπε: “δεν καταλαβαίνω τι κάνουν. Θα εκτεθούν όλοι μαζί”.

    Την πρόταση του Σταύρου Ψυχάρη αποδέχθηκε πρόθυμα ο κ.Μουλόπουλος, που αυτή τη στιγμή έχει την ιδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αυγής. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει καθώς δεν είναι ορατό, τουλάχιστον μέχρι στιγμής τι ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει ο κ. Μουλόπουλος στην επίλυση των γιγαντιαίων οικονομικών προβλημάτων του οργανισμού, ο οποίος έχει δάνεια κοντά στα 150 εκατομμύρια ευρώ και οφείλει μισθούς πολλών μηνών στους  υπάλληλους του, ενώ οι Τράπεζες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης.

    Είναι σαφές ότι αυτή την στιγμή τα προβλήματα του ΔΟΛ επιλύονται μόνο εάν κάποιος βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Επιπρόσθετα η κυβέρνηση ( όχι μόνο η παρούσα αλλά και η επόμενη )  δεν έχει καμιά δυνατότητα παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

    Το τελευταίο σενάριο που υπάρχει κάνει λόγο για εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη και του Φώτη Μπόμπολα με ταυτόχρονο κούρεμα των δανείων του ΔΟΛ κοντά στο 50%.

    Και πάλι όμως ο Οργανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται άμεσα το θηριώδες ποσό των 20 με 25 εκατ. ευρώ.

    Η συμφωνία ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας το Βήμα με την παρακάτω ανακοίνωση:

    Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

    «Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

    Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

    Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες συνέβησαν δύο γεγονότα, τα οποία ποτέ δεν διαψεύστηκαν. Το πρώτο, με τη συνάντηση που είχε ο Βασίλης Μουλόπουλος με τους Σταύρο Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα για το μέλλον του ΔΟΛ. Μια συνάντηση η οποία μάλιστα μεταφέρθηκε στο “πολιτικό ρινγκ”, με τη Νέα Δημοκρατία να ρωτά για την “παρουσία” του Βασίλη Μουλόπουλο της Αυγής και τον τελευταίο να απαντάει πως… δεν θα δίνει λογαριασμό για το που πηγαίνει.

    Το δεύτερο γεγονός έχει να κάνει με τη συνάντηση (μυστική) που είχαν πριν από μία εβδομάδα περίπου ο Σταύρος Ψυχάρης, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο.

    Εκεί, όπως προαναφέρθηκε, συζητήθηκε και η ανάμειξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μέσων του ΔΟΛ.

    Κάποιες άλλες πληροφορίες, λένε πως σε αυτή τη συνάντηση “τονίστηκε” η… θέληση της κυβέρνησης βοηθήσει με κάθε τρόπο ώστε να διασωθεί ο ΔΟΛ…

    ΔΙAΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραμπ και Μέι αλλάζουν το παιχνίδι στην ΕΕ – Σε δεινή θέση η Μέρκελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γ. Χρυσικός (Grivalia) έσωσε την τιμή του Μ. Καμπουρίδη ο οποίος βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας



    ΣΧΟΛΙΑ