• Business

    Π. Λιβανός: Γιατί αποχώρησε ο οικονομικός διευθυντής της GasLog

    Πήτερ Λιβανός GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog


    Διοικητικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στο ναυτιλιακό όμιλο GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, καθώς ο οικονομικός διευθυντής και των δύο εταιρειών γνωστοποίησε την παραίτησή του.

    Συγκεκριμένα, ο Simon Crowe, που εκτελούσε χρέη οικονομικού διευθυντή στον όμιλο από τον Απρίλιο του 2013, αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο 4 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο όμιλος γνώρισε τεράστια ανάπτυξη και πραγματοποίησε μεγάλες συμφωνίες.

    Ο Crowe ωστόσο πρόκειται να παραμείνει στο πόστο του έως ότου ολοκληρωθεί η αναζήτηση του αντικαταστάτη του, έτσι ώστε η μεταβατική περίοδος να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά.

    Ο κ. Λιβανός, πρόεδρος της εταιρίας, σχολιάζοντας την παραίτηση του Crowe, είπε ότι «Ο Simon εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας, η GasLog από μια ιδιωτική επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε μια εισηγμένη εταιρεία που διαπρέπει στις μεταφορές LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο).

    Simon Crowe Πήτερ Λιβανός
    Simon Crowe, οικονομικός διευθυντής της GasLog Ltd. και της GasLog Partners

    Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, ο Simon διετέλεσε οικονομικός διευθυντής στη GasLog, υπήρξε καθοριστικός ο ρόλος του στη δημιουργία μιας δυνατής οικονομικής ομάδας και ολοκλήρωσε επιτυχώς πολλές χρηματιστηριακές συναλλαγές, με τη σημαντικότερη όλων την IPO της GasLog Partners. Θα ήθελα να ευχηθώ στο Simon κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

    Ο Paul Wogan, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολίασε σχετικά ότι «Συνεργάστηκα άψογα με το Simon κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 ετών. Η στήριξή του και η επίδραση που άσκησε στην επιχείρηση θα λείψουν. O Simon έχει δεσμευτεί να φέρει εις πέρας ομαλά τη μετάβαση της εταιρείας στη νέα εποχή και ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση πάνω σε αυτό το θέμα. Ευχόμαστε καλή τύχη στο Simon στην πορεία του στο εξής».

    Από τη μεριά του ο Crowe δήλωσε τα εξής: «Από τη στιγμή που μπήκα στη GasLog, ένιωσα ότι έγινα κομμάτι σε κάτι πολύ ιδιαίτερο, καθώς ο στόλος της εταιρείας επεκτάθηκε επικερδώς από 10 πλοία το 2013 σε 28 σήμερα. Είχε μεγάλο αντίκρυσμα σε μένα το να βοηθήσω να γίνει η GasLog μια παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρεία στις μεταφορές LNG καθώς και να αναπτύξει ένα πολύ δυναμικό οικονομικό επιτελείο. Με την εταιρεία στρατηγικά τοποθετημένη και οικονομικά ισχυρή, νιώθω ότι ήρθε η στιγμή για μένα να αναζητήσω νέες ευκαιρίες πέρα από τη GasLog και τη GasLog Partners. Εύχομαι στον όμιλο τα καλύτερα».

    Σημειώνεται ότι ο Crowe πριν από τη συνεργασία του με τον κ. Λιβανό υπήρξε οικονομικός διευθυντής και στη ναυτιλιακή Subsea 7 (εταιρεία που εξειδικεύεται στις offshore υπηρεσίες) καθώς και αντιπρόεδρος στρατηγικού σχεδιασμού για την εταιρεία γεωτρήσεων Transocean.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Πολέμης: Δίνει 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 14 ισχυρότεροι Έλληνες εφοπλιστές της Lloyd’s List – Ποιο είναι το όνομα-έκπληξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ