• Business

    Ο Ντ. Τραμπ προκαλεί «εφιάλτες» στον Τζ. Σόρος – Γιατί έχασε 1 δισ. δολάρια εξαιτίας του

    George Soros


    Ο George Soros είναι γνωστός για τα μεγάλα «στοιχήματά» του, τις ριψοκίνδυνες βραχυπρόθεσμες στρατηγικές του που τον έχουν κάνει να διάσημο. Μόνο που τα τελευταία του «στοιχήματα» κινδυνεύουν να αποδειχθούν καταστροφικά.

    Οι ημέρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ είχαν, ως απρόσμενο αποτέλεσμα, την άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Και αυτά ήταν καταστροφικά νέα για το hedge fund του Soros, το οποίο μέχρι τώρα μετρά μόνο απώλειες.

    Πριν από ένα χρόνο, ο George Soros αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη τις δωρεές σε ιδρύματα και ΜΚΟ και να επιστρέψει στην ενεργή ενασχόληση με τις συναλλαγές, μέσω του Soros Fund Management, που διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. δολ. εκ μέρους του ιδίου και της οικογένειάς του.

    Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέμενε πως θα υπάρχουν ευκαιρίες για κέρδη, καθώς περίμενε πως οι εκλογές θα οδηγούσαν σε οικονομική κρίση. Όπως και πολλοί άλλοι, μάλιστα, θεωρούσε πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγούσε σε μία κατρακύλα των μετοχών, ακόμα και αν ο πρώην συνεργάτης του στο μεγάλο ποντάρισμα κατά της στερλίνας το 1992, Stanley Druckenmiller, είχε διαφορετική άποψη. Άλλωστε ο ίδιος υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια των εκλογών.

    Όμως, ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε 9,3% υψηλότερα, καθώς το χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο, αισιοδοξώντας ότι οι πολιτικές του Trump θα ενισχύσουν τα εταιρικά κέρδη και τη συνολική οικονομία..

    Η επιφυλακτική στάση του Soros αποδείχθηκε λανθασμένη. Οι απώλειές του προσεγγίζουν πια το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και εάν δεν είχε προλάβει να εγκαταλήψει στα τέλη του 2016 έναν μεγάλο αριθμό από αρνητικά «στοιχήματα», οι απώλειες θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες.

    Πάντως, οι μακροχρόνιες επενδύσεις του Soros, σε τομείς που περιλαμβάνουν τον βιομηχανικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατάφεραν να αποφέρουν κέρδη ύψους 5% στο Soros Fund Management.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: Αναβλήθηκε η απόσχιση ΑΔΜΗΕ, εγκρίθηκε η συμφωνία με ΛΑΡΚΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ: Δωρεά 140.000 λίτρων Πετρελαίου σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόκκινες γραμμές τέλος: Συζητούν αύξηση του ΦΠΑ και μείωση του αφορολογήτου



    ΣΧΟΛΙΑ