• Business

    Briq Properties: Αγορά ακινήτου στην οδό Αιόλου έναντι 6,5 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom


    Σε υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου για την αγορά αυτοτελούς ακινήτου μικτής χρήσης (κτίριο γραφείων με ισόγειο κατάστημα) που αποτελείται από 7 ορόφους, ισόγειο, ημιώροφο και υπόγειο και το οποίο βρίσκεται στην οδό Αιόλου 67 στον Δήμο Αθηναίων, προχώρησε στις 12.11.2019 η Briq Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Το κτίριο αποτελείται από οριζόντιες ιδιοκτησίες συνολικής επιφάνειας 2.854,09 τ.μ. και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009 ενώ καθίσταται σαφές ότι θα αγορασθεί 100% μισθωμένο.

    Το συμφωνηθέν τίμημα για την μεταβίβαση του ακινήτου ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία για την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης ορισμένων διαδικαστικών ενεργειών εκ μέρους της πωλήτριας και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες.

    Επίσης, την 4.11.2019 η Εταιρεία προχώρησε στην αγορά ενός οικοπέδου επιφανείας 518,40 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Άγιος Γεώργιος», στον Δήμο Πάρου και το οποίο είναι όμορο στο οικόπεδο που στεγάζει το ξενοδοχείο «Mr&Mrs White Paros» ιδιοκτησίας της Εταιρείας. Το οικόπεδο είναι μισθωμένο στον μισθωτή του ξενοδοχείου «Mr&Mrs White Paros» και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του ξενοδοχείου. Το τίμημα για την αγορά του οικοπέδου ανήλθε σε 260.000 ευρώ.

    H κ. Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε ότι «με μεγάλη χαρά εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας το αυτοτελές ακίνητο της Αιόλου 67 που βρίσκεται στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας το οποίο αναβαθμίζεται δυναμικά. Αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες και ακίνητα εισοδήματος που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου επιχειρείται μια μεγάλη ανάπλαση από τον Δήμο Αθηναίων και από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές».

    Οι παραπάνω επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν αρχικά από υφιστάμενες γραμμές δανεισμού (bridge financing), ο οποίος θα αποπληρωθεί από τα καθαρά έσοδα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ