ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρωδικαστήριο για «Pfizergate»: Ήττα της Κομισιόν που μπλόκαρε την πρόσβαση στα μηνύματα της φον ντερ Λάιεν – Τι απάντησε η Επιτροπή
Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, με θέμα την πανδημία του κορονοϊού και τα εμβόλια κατά της Covid-19.
Ο Αλμπερτ Μπουρλά, αναφέρθηκε αρχικά στη θέση που έχει εκφράσει κατά της απελευθέρωσης των πατεντών για τα εμβόλια. Όπως τόνισε, στο θέμα της τιμής η εταιρεία του ήδη παράσχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν.
Ως προς το θέμα του όγκου παραγωγής, οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται. Ο στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022.
Επίσης, όπως τόνισε, σε περίπτωση απελευθέρωσης θα υπάρξει θέμα ως προς την επάρκεια των υλικών.
«Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισεκατομμύρια» δήλωσε.
Ως προς το πόσο διαρκεί η ανοσία, ο κ. Μπουρλά είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer καλύπτει τουλάχιστον έξι μήνες και πρόσθεσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα χρειαστεί μία τρίτη δόση στους 8-12 μήνες.
Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επανάληψη του εμβολιασμού κάθε χρόνο, ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα έχουμε ετήσιους εμβολιασμούς μετά την τρίτη δόση.
Για την ανησυχία που εκφράζεται για τις μεταλλάξεις του ιού, ο Άλμπερτ Μπουρλά διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μετάλλαξη που να ξεφεύγει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer.
Διαβάστε επίσης:
Ανδρέας Αθανασόπουλος (Eurobank): «Οι τράπεζες χρειάζεται να μετασχηματιστούν»
Πρεμ Γουάτσα: Η Ελλάδα επέστρεψε – Εχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία για τη μεταβίβαση ποσοστού συμμετοχής στο έργο του ΒΟΑΚ – Με 36% ο AKTOR , το 24% στη Metlen
- ΔΑΑ: Άνοδος 8,6% στην επιβατική κίνηση τον Ιανουάριο του 2026
- Πλεύρης για Χίο: Η Αριστερά στοχοποιεί το Λιμενικό – Δεν εμβόλισαν αυτοί τη βάρκα, επιχειρησιακές οι κάμερες στα σκάφη
- Τραγωδία στη Χίο: Τα κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες της σύγκρουσης – Στον ανακριτή ο Μαροκινός διακινιτής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.