• Business

    Bloomberg: H ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αξιολογεί τις επιλογές της εν μέσω ενδιαφέροντος για την εξαγορά της

    • NewsRoom

    Γιώργος Περιστέρης, Τέρνα Ενεργειακή


    Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αξιολογεί τις επιλογές της συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης μετά την προσέλκυση αγοραστικού ενδιαφέροντος, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    H εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, συνεργάζεται με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για τη μελέτη των στρατηγικών εναλλακτικών της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Με χρηματιστηριακή αξία περίπου 2,2 δισ. ευρώ, έχει δεχθεί προτάσεις εξαγοράς τουλάχιστον από ένα μεγάλο fund επένδυσης σε υποδομές.

    Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ελέγχεται από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με πρόεδρο τον Γιώργο Περιστέρη και η δραστηριότητά της εκτείνεται από τις υποδομές και την ενέργεια έως τη διαχείριση απορριμμάτων και τα ακίνητα.

    Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, αναφέρουν οι πληροφορίες.

    «Επιβεβαιώνουμε ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δέχθηκε αρκετές προσεγγίσεις από διάφορα επενδυτικά funds, όλα τα χρόνια αλλά και προσφάτως», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας σε ερώτημα του Bloomberg. «Η εταιρεία αξιολογεί πάντα τις προτάσεις από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο προς ανακοίνωση αυτή τη στιγμή».

    Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαχειρίζεται αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, την νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη και έχει επεκταθεί στις ΗΠΑ. Επίσης, δραστηριοποιείται σε υδροηλεκτρικά, ηλιακά έργα και σε projects βιομάζας. Διαθέτη συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 895 megawatts σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έναν αγωγό άνω των 7 gigawatts, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Οι επενδυτές εστιάζουν στα περιουσιακά στοιχεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν μέσω της παγκόσμιας στροφής προς καλύτερα περιβαλλοντικά πρότυπα. Η παγκόσμια δαπάνη για τη μετάβαση σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα αυξήθηκε στα 755 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με το BloombergNEF.

    Τον Μάρτιο, μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Macquarie Group Ltd. συμφώνησε να εξαγοράσει τη γαλλική εταιρεία ανάπτυξης ηλιακών πάρκων Reden Solar SAS αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ένα μήνα αργότερα, η KKR & Co. έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση της γαλλικής εταιρείας παραγωγής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και βιομάζας Albioma SA έναντι περίπου 1,6 δισ. ευρώ. Ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της JPMorgan Chase & Co. αγόρασε την ιταλική εταιρεία ενέργειας Falck Renewables SpA έναντι σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τέρνα Ενεργειακή: Στο ΑΑ η πιστοληπτική της ικανότητα σύμφωνα με την ICAP CRIF



    ΣΧΟΛΙΑ