• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bill Gates και Jeff Bezos: Αυτή είναι η start up στην οποία επενδύουν οι δύο δισεκατομμυριούχοι

    • Bloomberg

    Jeff Bezos και Bill Gates


    Η start up ZeroAvia Incη οποία κατασκευάζει αεροσκάφη, κατάφερε να συγκεντρώσει 37,7 εκατ. δολάρια από τη βρετανική κυβέρνηση και από ομάδα επενδυτών στην οποία περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως ο Bill Gates και η Amazon.com Inc.

    Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ποσό αυτό για να προωθήσει την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον αεροπορικό τομέα, αντικαθιστώντας την πρόωση καύσης ορυκτών καυσίμων με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

    Η εταιρεία συγκέντρωσε 21,4 εκατομμύρια δολάρια από το Ecosystem Integrity Fund και το Breakthrough Energy Ventures, ένα fund που υποστηρίζεται από τον Bill Gates. Άλλοι επενδυτές που επένδυσαν χρήματα ήταν το Pledge Fund της Amazon, το Horizons Ventures Ltd., το Shell Ventures και το Summa Equity.

    Η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδότησε την εταιρεία με 12,3 εκατ. στερλίνες (16,6 εκατ. δολάρια) για να βοηθήσει την εταιρεία, με έδρα στο Λονδίνο και στην Καλιφόρνια, να κατασκευάσει ένα υδροκίνητο αεροσκάφος 19 θέσεων έως το 2023.

    Η αεροπορική βιομηχανία επιβάρυνε με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα την ατμόσφαιρα το 2019, σύμφωνα με το BloombergNEF. Το υδρογόνο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση των εκπομπών από τον κλάδο τις επόμενες δεκαετίες. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο, η  Airbus SE αναμένεται να παρουσιάσει τα δικά της σχέδια για την ανάπτυξη αεροπλάνων με υδρογόνο.

    Αεροπλάνο με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της ZeroAvia έκανε την πρώτη του πτήση στο Κράνφιλντ της Αγγλίας τον Σεπτέμβριο.

    Ο Val Miftakhov, CEO της εταιρείας, δήλωσε ότι 10 αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία μόλις είναι έτοιμη προς πώληση, το 2023.

    Η ZeroAvia ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδια της να συνεργαστεί με την British Airways. Οι σκανδιναβικές χώρες πιέζουν επίσης να απελευθερωθούν από τον άνθρακα οι εσωτερικές πτήσεις.

    Η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει έως το 2023 ένα αεροπλάνο το οποίο θα πετάει 500 μίλια (804 χιλιόμετρα) και θα διαθέτει 20 θέσεις. Επίσης, θέλει να φτάσει τα 1.000 μίλια με πάνω από 100 θέσεις έως το 2030.

    MacKenzie Scott: Η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos δωρίζει την περιουσία της

    Ο πλουσιότερος τραπεζίτης του κόσμου, οι κληρονόμοι και η περιουσία των 17,6 δισ. δολαρίων

    Η ανατρεπτική ιστορία του άστεγου που έγινε CEO μίας εταιρείας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ