• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    MacKenzie Scott: Η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos δωρίζει την περιουσία της

    • Bloomberg

    Mackenzie Bezos


    Η MacKenzie Scott δωρίζει την περιουσία της με πρωτοφανή ρυθμό, καθώς μέσα σε τέσσερις μήνες έχει διαθέσει σε φιλανθρωπίες περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την ανακοίνωση δωρεών ύψους 1,7 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούλιο.

    Το 18ο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο έκανε γνωστές τις τελευταίες συνεισφορές μέσω μίας δημοσίευσης σε blog, λέγοντας ότι ζήτησε από την ομάδα της να βρει με ποιο τρόπο θα χαρίσει την περιουσία της πιο γρήγορα. Η περιουσία της Scott αυξήθηκε φέτος κατά 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια φτάνοντας στα 60,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθώς η Amazon.com Inc., η κύρια πηγή των εσόδων της παρουσίασε μεγάλη άνοδο.

    «Αυτή η πανδημία ήταν μια μπάλα κατεδάφισης για τις ζωές των Αμερικανών που ήδη αγωνίζονται να τα καταφέρουν”, έγραψε στην ανάρτηση στο Medium. «Οι οικονομικές απώλειες και οι επιπτώσεις στην υγεία ήταν χειρότερες για τις γυναίκες, για τους έγχρωμους ανθρώπους και για τους ανθρώπους που ζουν στη φτώχεια. Στο μεταξύ, αυξήθηκε σημαντική η περιουσία των δισεκατομμυριούχων».

    Οι δωρεές της Scott φέτος πλησιάζουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, και «πρέπει να είναι μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες δωρεές που έχουν γίνει ποτέ από άνθρωπο που βρίσκεται εν ζωή”, σύμφωνα με τη Melissa Berman, διευθύνουσα σύμβουλο της Rockefeller Philanthropy Advisors.

    Το μέγεθος των δωρεών της Scott διαψεύδει τη συνηθισμένη θεωρία που επικαλούνται ορισμένοι, ότι είναι δύσκολο να διαθέσει κάποιος για δωρεές τεράστια χρηματικά ποσά χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

    Οι επιλογές

    Οι σύμβουλοι της Scott εστίασαν σε 384 ομάδες, αφού εξέτασαν σχεδόν 6.500 οργανισμούς. Οι δωρεές επικεντρώθηκαν σε εκείνους που «λειτουργούν σε κοινότητες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σίτισης, αυξημένη φυλετική ανισότητα, υψηλά ποσοστά φτώχειας στην περιοχή και χαμηλή πρόσβαση στο φιλανθρωπικό κεφάλαιο».

    Στους παραλήπτες των χρημάτων περιλαμβάνονται περισσότερα από 30 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Περισσότερες από 40 τράπεζες τροφίμων έλαβαν δωρεές, όπως και πάρα πολλές θυγατρικές της Goodwill Industries International.

    Ο Scott King, διευθυντής για τα Meals on Wheels of Tampa, δήλωσε ότι δεν υπέβαλε αίτηση για την επιχορήγηση που έλαβε. Αντ ‘αυτού, η ομάδα της Scott επικοινώνησε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος παραδίδει φαγητό σε περίπου 850 σπίτια και παράγει περίπου 2.600 γεύματα κάθε μέρα.

    Η Betsy Biemann, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Coastal Enterprises Inc. με έδρα το Maine, δήλωσε ότι έλαβε 10 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν στο μέγεθος του ετήσιου προϋπολογισμού λειτουργίας του οργανισμού.

    Όσοι ασχολούνται με τις φιλανθρωπίες επικρότησαν το έργο της Scott ​​όχι μόνο για το πόσο γρήγορα χάρισε την περιουσία της, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το έκανε.

    H Scott, 50 ετών, πρώην σύζυγος του CEO της Amazon, Jeff Bezos, υπέγραψε το Giving Pledge το 2019, δίνοντας υπόσχεση να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της.

    «Έχω ένα δυσανάλογο χρηματικό ποσό για να μοιραστώ», έγραψε. «Η προσέγγισή μου στη φιλανθρωπία θα συνεχίσει να είναι προσεκτική. Θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Αλλά δεν θα περιμένω. Και θα συνεχίσω μέχρι να είναι άδειο το χρηματοκιβώτιο”.

    Αρκετά ενεργός σε φιλανθρωπίες ήταν φέτος και ο Bezos. Τον Φεβρουάριο, δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για ενέργειες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την πρώτη από αυτές τις επιχορηγήσεις, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων σε 16 ομάδες. Επίσης, αποκάλυψε έναν ακόμη γύρο επιχορηγήσεων για το Day One Fund, δίνοντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε 42 οργανισμούς που καταπολεμούν την έλλειψη στέγης.

    Γιατί ο ήρωας του «Hotel Rwanda» μήνυσε αεροπορική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων

    Ο πλουσιότερος τραπεζίτης του κόσμου, οι κληρονόμοι και η περιουσία των 17,6 δισ. δολαρίων

    Η ανατρεπτική ιστορία του άστεγου που έγινε CEO μίας εταιρείας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ