• Business

    Big deal: Η Alpha Dhabi αποκτά μερίδιο στο Nammos

    • NewsRoom
    Ο πολυμήχανος Πέτρος Στάθης

    O Πέτρος Στάθης


    Η Alpha Dhabi, θυγατρική της International Holding Company του Abu Dhabi, απέκτησε μερίδιο στον ευρωπαϊκό όμιλο πολυτελούς lifestyle Nammos, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της στη βιομηχανία φιλοξενίας και τροφίμων και ποτών.

    Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μέσω κοινοπραξίας με την Monterock International του Ντουμπάι.

    Η συνεργασία αναμένεται να υποστηρίξει τα σχέδια παγκόσμιας επέκτασης της Nammos, καθώς και να ενισχύσει τους τομείς lifestyle και πολυτελούς φιλοξενίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε την Πέμπτη η Alpha Dhabi σε ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές της.

    Οι όροι και η αξία της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

    Η Alpha Dhabi συνεχίζει το σερί των εξαγορών της αναζητώντας ευκαιρίες επέκτασης και επενδύσεων, οι οποίες οδηγούν σε νέες ροές εσόδων και δημιουργούν μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους, δήλωσε ο Hamad Al Ameri, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Dhabi.

    «Βλέπουμε ισχυρές δυνατότητες για την επέκταση της πλατφόρμας μας στον χώρο τροφίμων και ποτών και στον ευρύτερο χώρο του lifestyle, που έχουν αμφότεροι ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία διεθνώς, καθώς ο κόσμος έχει επιστρέψει στα ταξίδια και την αναψυχή μετά την Covid-19», είπε.

    Το Nammos στο Ντουμπάι — που άνοιξε το 2019 — συγκαταλέγεται μεταξύ των ναυαρχίδων της Monterock International, παράλληλα με τη Μύκονο στην Ελλάδα.

    Διαθέτει ήδη χώρους στη Ντόχα και την Λεμεσό και ετοιμάζεται να ανοίξει και στο Άμπου Ντάμπι, τις Κάννες και το Λονδίνο “σύντομα”, αναφέρει η εταιρεία στην χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

    Η στρατηγική μακροπρόθεσμων επενδύσεων και παγκόσμιας επέκτασης της Alpha Dhabi στοχεύει στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της για να προσφέρει ισχυρές αποδόσεις στους επενδυτές και η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια σειρά από εξαγορές για να πραγματοποιήσει τους στόχους της.

    Μεταξύ των πιο πρόσφατων και αξιοσημείωτων κινήσεών της είναι η αύξηση του μερίδιού της στην Aldar Properties με έδρα το Άμπου Ντάμπι και η απόκτηση μεριδίου 25% στην εταιρεία τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου Gordon Technologies έναντι 602 εκατομμύρια Ντιρχάμ (164 εκατομμύρια δολάρια ).

    Εν τω μεταξύ, οι προορισμοί πολυτελείας συγκαταλέγονται στα “δυνατά χαρτιά” του τουριστικού τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποτελώντας ζωτικό πυλώνα της οικονομίας της χώρας.

    Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό που επιδιώκει να προσελκύσει 40 εκατομμύρια επισκέπτες ξενοδοχείων έως το 2031 και να αντλήσει 100 δισεκατομμύρια Ντιρχάμ σε τουριστικές επενδύσεις στα Εμιράτα.

    Το Ντουμπάι υποδέχτηκε περίπου 8,1 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες τους πρώτους επτά μήνες του 2022, μια αύξηση περίπου τριπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ξεπερνώντας το σύνολο του 2021.

    Το εμιράτο, του οποίου ο τουριστικός τομέας έχει ανακάμψει σημαντικά στη μετά τον Covid εποχή, φιλοξένησε 7,28 εκατομμύρια επισκέπτες το 2021 .

    Η Alpha Dhabi και η Monterock θα συνεχίσουν να εξερευνούν περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες πέρα ​​από τον τομέα τροφίμων και ποτών, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο που θα τις φέρουν στην πρώτη γραμμή του lifestyle, της πολυτέλειας, της φιλοξενίας και των έργων ψυχαγωγίας, ανέφερε η ανακοίνωση.

    Ο Πέτρος Στάθης, πρόεδρος της Monterock International, δήλωσε ότι η κοινοπραξία θα τοποθετήσει την επιχείρηση σε αυξημένη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και «ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Alpha Dhabi Holding καθώς ξεκινάμε το ταξίδι μας για τη δημιουργία των κορυφαίων έργων φιλοξενίας και F&B (Food & Beverage) στον κόσμο».

    Διαβάστε επίσης

    Αντώνης Ρέμος: «Χρυσό» ένα τραπέζι στο Nammos Λεμεσού – Τι περιλαμβάνει



    ΣΧΟΛΙΑ