• Business

    Κατερίνα Μητσοτάκη: Γιατί αποφάσισε να φέρει τώρα τη μεσιτική εταιρεία-κολοσσό Barnes στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Κατερίνα Μητσοτάκη επικεφαλής της εταιρείας Barnes International

    Κατερίνα Μητσοτάκη, επιχειρηματίας


    Το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την ελληνική αγορά ακινήτων, ως επί το πλείστον από ξένους επενδυτές, έρχεται να καταδείξει ένα ακόμη «άνοιγμα» στη χώρα μας, αυτό του πολυεθνικού κτηματομεσιτικού δικτύου της Barnes, επικεφαλής του οποίου, στην Ελλάδα, θα βρίσκεται η Κατερίνα Μητσοτάκη, τριτότοκη κόρη της οικογένειας Μητσοτάκη, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Barnes Greece.

    Με την κίνηση αυτή, η ιδιοκτήτρια της Real Est8, Κατερίνα Μητσοτάκη, και οι συνεργάτες της επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους, στοχεύοντας στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών γύρω από τη διαχείριση και εκμετάλλευση μοναδικών ακινήτων.

    «Η ελληνική αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για αγορά ακινήτων είναι μεγάλο», τόνισε η κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Είναι στο χέρι μας να τους πείσουμε να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων».

    Κατερίνα Μητσοτάκη επικεφαλής της εταιρείας Barnes International
    Κατερίνα Μητσοτάκη, επιχειρηματίας

    Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, η κ. Μητσοτάκη, η Barnes Greece αποτελείται από μία ομάδα με ισχυρή παρουσία στον κλάδο της αξιοποίησης ακινήτων (real estate) με στόχο τη διαχείριση ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου ακινήτων σε όλη την Ελλάδα και σε μοναδικούς προορισμούς του εξωτερικού.

    Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος της Barnes International, Thibault de Saint Vincent. Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις σήμερα περισσότερο από ποτέ.

    «Η Ελλάδα αποτελούσε για εμάς εδώ και αρκετά χρόνια αγορά στόχο. Είναι ελκυστική αγορά και διαθέτει καταπληκτικά ακίνητα. Μπορεί να αργήσαμε να έρθουμε, αλλά αυτό έγινε γιατί ψάχναμε τον κατάλληλο συνεταίρο για να μας βοηθήσει να το κάνουμε σωστά», τόνισε ο Thibault de Saint Vincent, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά ακινήτων ανακάμπτει και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κάποιος σε αυτή».

    Την ίδια θέση, ότι η ελληνική αγορά ακινήτων ανακάμπτει, αλλά και ότι παρουσιάζει εξαιρετικά αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες έχουν διατυπώσει κατά καιρούς, το τελευταίο διάστημα, εκπρόσωποι αρκετών κτηματομεσιτικών γραφείων του εξωτερικού. Είναι ενδεικτικό ότι στα τέλη του Δεκεμβρίου, το πρακτορείο Bloomberg είχε αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα, φιλοξενώντας, μάλιστα, δηλώσεις εκπροσώπων διεθνών κτηματομεσιτικών δικτύων, όπως της Carrie Law, CEO της Juwai.com, η οποία, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται και με την κτηματομεσιτική εταιρεία του Warren Buffett.

    «Το καλό είναι ότι τα χειρότερα [για την Ελλάδα] έχουν περάσει και ότι αυτή είναι μια καλή εποχή για να εκμεταλλευτεί κανείς τις χαμηλές τιμές και να επωφεληθεί από τα μελλοντικά κεφαλαιουχικά κέρδη που θα φέρει η ανάκαμψη της αγοράς», είχε δηλώσει τότε η κ. Law για την ελληνική αγορά ακινήτων.

    Στην αλλαγή που βιώνει η ελληνική αγορά του real estate, μετά από πολλά χρόνια συνεχούς υποχώρησης των τιμών και μηδαμινού, ουσιαστικά, ενδιαφέροντος, είχε αναφερθεί τον Οκτώβριο και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, γενικός διευθυντής της Danos – BNP Paribas Real Estate, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική αγορά έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικών funds που έρχονται και επενδύουν στη χώρα, προσδοκώντας σε κέρδη.

    Τα ελληνικά ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της Barnes

    Ενδεικτικά, στην ιστοσελίδα της Barnes προωθούνται ακίνητα, όπως:

    • Πολυτελής κατοικία στην Πολιτεία, συνολικού εμβαδού ​​1.200 τμ, με απεριόριστη και θέα και κήπο με πισίνα (τιμή πώλησης 5,5 εκατ. ευρώ).
    • Πολυτελής βίλα 700 m² στο Λαγονήσι, με θέα στον Σαρωνικό (τιμή πώλησης 2,5 εκατ. ευρώ).
    • Πολυτελές ρετιρέ 280 τμ, δύο επιπέδων, στα Παλαιά Ανάκτορα της Αθήνας με θέα τον Λυκαβηττό (τιμή πώλησης 2,5 εκατ. ευρώ).
    • Βίλα 765 τμ στην Ελούντα (τιμή πώλησης 3 εκατ. ευρώ).
    • Βίλα στη Μύκονο 260 τμ, σε αγροτεμάχιο 2 στρεμμάτων (τιμή πώλησης 1,95 εκατ. ευρώ).

    Ποια είναι η Barnes International

    H Barnes International, με ιστορία μεγαλύτερη των 20 χρόνων και παρουσία σε περισσότερες από 60 πόλεις του κόσμου, κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του luxury real estate.

    Το δίκτυο της Barnes αποτελείται από 85 γραφεία παγκοσμίως και διαχειρίζεται περισσότερα από 36.000 ακίνητα προς πώληση. Με μία ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, η Barnes παρέχει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με σκοπό πάντα να ξεπερνά τις προσδοκίες τους.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρώσοι και Κινέζοι κυνηγούν ακίνητα στην Αθήνα-«Θα έχουμε τεράστιες αποδόσεις», λένε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Barnes International: Ξεκινά την δραστηριότητα της στην Ελλάδα η Κατερίνα Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ