• Business

    ΑΒ Βασιλόπουλος: Το πρώτο σούπερ μάρκετ σε αεροδρόμιο και τα επόμενα πλάνα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέος πρόεδρος ο Σοφοκλής Γιαννακού

    Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΒ Βασιλόπουλος, Σοφοκλής Γιαννακού


    Την ανάπτυξη του δικτύου της συνεχίζει η ΑΒ Βασιλόπουλος που εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες το πρώτο της κατάστημα σε αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είχε προηγηθεί το άνοιγμα του σούπερ μάρκετ ΑΒ στην Πειραιώς ενώ η επένδυση και για τα δύο νέα καταστήματα ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

    Για την ΑΒ Βασιλόπουλος, το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημαδεύτηκε από τη σημαντική αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τα καθήκοντα του οποίου ανέλαβε προσωρινά ως CEO, ο Jesper Lauridsen, Brand President ΑΒ, Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. Παράλληλα ο Σοφοκλής Γιαννακού ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του ΔΣ.

    Το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας ωστόσο, μετά τις αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο, συνεχίζεται, και στον σχεδιασμό για το 2022 προβλέπεται συνολικά το άνοιγμα περίπου 60 καταστημάτων με έμφαση στα καταστήματα AB Shop & Go. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις της εταιρείας αναμένεται το τρέχον έτος να αγγίξουν τα 60 εκατ. ευρώ για την προσθήκη νέων καταστημάτων και την ανακαίνιση υφιστάμενων, την ψηφιοποίηση των συστημάτων και τη βελτίωση των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Το κατάστημα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

    Το «μητροπολιτικό» – λόγω τοποθεσίας- κατάστημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», άνοιξε τις πόρτες του την Πέμπτη 14 Απριλίου στο τμήμα των αφίξεων του αεροδρομίου.

    Πρόκειται, όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας, για ένα καινούριο εγχείρημα το οποίο και αποτελεί μεγάλη προβολή τόσο για την ΑΒ όσο και για τα ελληνικά προϊόντα, στους ξένους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας.

    To συγκεκριμένο κατάστημα που εκτείνεται 156 τ.μ., με καθαρό χώρο πώλησης 113 τ.μ. θα λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο  και 18 ώρες την ημέρα,  από τις 7.00 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

    Πρόσφατα άνοιξε επίσης και το εμβληματικό κατάστημα ΑΒ στην Πειραιώς που εκτείνεται σε 2.807 τ.μ., με καθαρό χώρο πώλησης 1.910 τ.μ. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Πειραιώς στη συμβολή Λ. Κηφισού & Πειραιώς. Πρόκειται για έναν ανανεωμένο χώρο, με 86 θέσεις πάρκινγκ, που απασχολεί 63 άτομα προσωπικό ενώ διαθέτει και τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει σε καταστήματά της η εταιρεία.

    Τι συμβαίνει με το κατάστημα στο Μαρούσι

    Όσον αφορά στο κατάστημα που ετοιμάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος στο οικόπεδο του Ιδρύματος Μιμηκοπούλου στην περιοχή του Αμαρουσίου,  σε έκταση 5.000 τ.μ., κύκλοι κοντά στην εταιρεία σημειώνουν ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην κατασκευή του εξαιτίας κάποιων αρχαιολογικών ευρημάτων στο σημείο και της «εμπλοκής» που υπήρξε εξαιτίας αυτού και της παρέμβασης από την Αρχαιολογική υπηρεσία. 

    Οι εργασίες ωστόσο αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να προχωρήσουν και ενδεχομένως ακόμη και εντός του έτους το κατάστημα να μπορέσει να λειτουργήσει.

    Πάντως η εταιρεία για το τρέχον έτος φαίνεται πως δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα καταστήματα AB Shop & Go. Πρόκειται έναν νέο τύπο μικρών καταστημάτων πόλης σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, που προσφέρουν ταχύτητα και ευκολία αγορών. Αφενός αγορές και εκτός του καθιερωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ακόμη και τις Κυριακές, αφετέρου για ανάγκες άμεσης κατανάλωσης μακριά από το σπίτι.

    Ήδη έχουν ανοίξει 13 από τα 50 καταστήματα που έχουν προγραμματιστεί έως το τέλος του χρόνου ενώ ο στόχος είναι τα 250 καταστήματα συνολικά μέσα στην επόμενη τριετία.

    Διαβάστε επίσης;

    Βασίλης Σταύρου στο mononews: Ο κύκλος ζωής στην AΒ Βασιλόπουλος που κλείνει και η επόμενη μέρα

    ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέος πρόεδρος του ΔΣ ο Σοφοκλής Γιαννακού

     



    ΣΧΟΛΙΑ