• Business

    AUSTRIACARD HOLDINGS: Χρονιά ρεκόρ το 2023- Κοντά σε δύο νέα έργα

    Austriacard

    Παναγιώτης Σπυρόπουλος, επικεφαλής Austriacard


    Σε μια χρονιά με μεγέθη ρεκόρ στοχεύει φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες η Austriacard (πρώην Infrom Lykos) καθώς, θα αξιοποιήσει τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης με την Inform Lykos.

    Σημειώνεται ότι ο Νικόλαος Λύκος συμμετέχει με 77% στην εταιρεία που διαπραγματεύεται πλέον στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και της Βιέννης, και είναι να έτοιμη να επωφεληθεί από τη μεγάλη πίτα που δημιουργεί η ψηφιακή μετάβαση σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

    Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αναμένεται να υπογράψει δύο νέα έργα στην ελληνική αγορά. Οι προοπτικές που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η επανάσταση στο fintech , που αναμένεται να δεκαπλασιάσει

    Δύο άξονες για την ανάπτυξή της

    Η στρατηγική της εταιρείας βασίζεται σε δύο άξονες: Πρώτον, ανάπτυξη γεωγραφική και στις αγορές που δραστηριοποιείται και δεύτερον ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.  Στο παραπάνω πλαίσιο  πραγματοποιεί εξαγορές για  να εμπλουτίσει την προσφορά προϊόντων και το γεωγραφικό της αποτύπωμα. Επίσης, να αξιοποιεί οικονομίες κλίμακας από τη Διασυνοριακή Συγχώνευση, επιτρέποντας τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης και τη βελτίωση των υπηρεσιών της.  Σημειώνεται ότι με το νέο της μέγεθος η εταιρεία μπορεί να προσεγγίσει και να υλοποιήσει πολύ μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα από ότι πριν. Στοχεύει επίσης στην επέκτασή της, σε νέες αγορές, εστιάζοντας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία κλπ. Επίσης, η εταιρεία αυξάνει το μεριδίο  αγοράς της, στις υπάρχουσες αγορές και στο πελατολόγιο της μέσω cross selling και up selling.

    Ταυτόχρονα η Austriacard συνεχίζει να επενδύει στις νέες τεχνολογίες και  επικεντρώνεται στις τάσεις των αναδυόμενων αγορών και στην τεχνητή νοημοσύνη και διατηρεί προβάδισμα καινοτομίας στις έξυπνες κάρτες υιοθετώντας  νέες τάσεις όπως βιομετρικές κάρτες, μεταλλικές κάρτες, φιλικές προς το περιβάλλον κάρτες και φορητές συσκευές Επίσης, εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της προσφέροντας Payment and Banking λύσεις ως υπηρεσία χρησιμοποιώντας  λογισμικό  και πλατφόρμες που αναπτύσσει η ίδια.

    Ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική θέση που κατέχει στον τομέα έξυπνων καρτών, υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Σκανδιναβία και επεκτείνεται σε νέες γεωγραφικές περιοχές όπως σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μέση Ανατολή και Αφρική. Στοχεύει να είναι  πάροχος πρώτης επιλογής για τους πελάτες της για ασφαλείς λύσεις διαχείρισης δεδομένων, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

     Σημαντική αύξηση μεγεθών το 2022

    Το 2022 ο  κύκλος εργασιών της ανήλθε σε €314,7 εκ. αυξημένος κατά 76,9% σε σχέση με το 2021, με τον τομέα έξυπνων καρτών, υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών να συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση λόγω ισχυρής ζήτησης σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος και ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Τουρκία, καθώς επίσης και από τις Challenger Banks στην Δυτική Ευρώπη, όπως και από την ενσωμάτωση για πρώτη φορά των αποτελεσμάτων της θυγατρικής TAG Systems UK.

    Παράλληλα υπήρξε αύξηση των πωλήσεων στις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα εκτελέστηκε ένα σημαντικό έργο παροχής εγγράφων ασφαλείας και ψηφοδελτίων για την διεξαγωγή των εκλογών στην Κένυα τον Αύγουστο του 2022.

    Το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε €39,4 εκ., αυξημένο κατά 80,5% λόγω της επιτυχούς αντιστάθμισης του αυξημένου κόστους παραγωγής και της βελτίωσης της λειτουργικής αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών μείωσης κόστους.

    Οι χρηματοροές από λειτουργικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 211,5% και έφτασαν τα €40,9 εκ., ενώ οι ετήσιες επενδύσεις (αφαιρουμένων των εξαγορών) ανήλθαν σε €21,6 εκ., διπλάσιες από το 2021.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της AUSTRIACARD HOLDINGS AG, ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Σπυρόπουλος σημείωσε:

    «Κατά τη διάρκεια του 2022 σημειώσαμε εξαιρετικές επιδόσεις, αφού σχεδόν διπλασιάσαμε τα αποτελέσματα μας σε σχέση με το 2021, ξεπερνώντας τους στόχους μας.Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Ομίλου στις επτά παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτουμε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ανδόρρα, Αυστρία, Ρουμανία, Ελλάδα, στα οκτώ κέντρα προσωποποίησης καρτών σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα, και Τουρκία, καθώς και τις ομάδες στα γραφεία πωλήσεων που διαθέτουμε σε σημαντικό αριθμό χωρών, για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση τους στον Όμιλο μας.

    Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω τη διαρκώς αυξανόμενη διεθνή πελατειακή μας βάση για την εμπιστοσύνη τους. Προχωρούμε γοργά προς το στόχο μας να δημιουργήσουμε μία παγκόσμιου κλάσης εταιρεία μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά και πιθανώς με στοχευμένες εξαγορές που μπορούν να εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, καθώς και το γεωγραφικό μας αποτύπωμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Mediterra: Διανομή μερίσματος €0,038/μετοχή αποφάσισε η ΓΣ

    Τέρνα Ενεργειακή: Δωρεάν διάθεση μετοχών σε ανώτερα στελέχη

    SunriseMezz: Εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων ύψους €3,6 εκατ.

    ──────────────────

     



    ΣΧΟΛΙΑ