• Business

    “Εκτοξεύθηκε” η Avis με τον Αν.Ταπραντζή στο τιμόνι της

    Ανδρέας Ταπραντζής AVIS

    Ανδρέας Ταπραντζής, πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της AVIS


    Στα ύψη εκτίναξε τα κέρδη της Avis ο διευθύνων σύμβουλος της κ.Ανδρέας Ταπραντζής καταγράφοντας μια ακόμα επιτυχημένη πορεία μετά την 3χρονη και πλέον θητεία του στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

    Ετσι, η Avis, η οποία έκλεισε φέτος μισό και παραπάνω αιώνα ζωής (55 χρόνια), πέτυχε, το 2015, ρεκόρ στην ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της με επίδοση 83%, την υψηλότερη μεταξύ όλων των εταιριών leasing, ρεκόρ στις ημέρες ενοικίασης με 8,7 εκατ. ημέρες, ρεκόρ σε ενεργό στόλο με 30.335 αυτοκίνητα, καθώς και ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας με 13,3 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων.

    Την ίδια χρονιά, η Avis επένδυσε περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες και υποδομές για τη βελτίωση των υπηρεσιών της, καθώς και 90 εκατ. ευρώ για την αγορά νέων αυτοκινήτων και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αν.Ταπραντζής, στα 3,5 χρόνια που βρισκόταν στην καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ (2001 έως το 2014), πέτυχε συμβάσεις ύψους 5,4 δις. ευρώ με προσδοκώμενες δευτερογενείς επενδύσεις άνω των 10 δις. ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά έχει πετύχει τον αρχικό του στόχο, δηλαδή να έχει σε πρόγραμμα αξιοποίησης το σύνολο σχεδόν της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που έχουν μεταβιβαστεί στο χαρτοφυλάκιό του.

    Μιχάλης Σάλλας. Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς
    Μιχάλης Σάλλας. Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς

    Τα εύσημα για την επιτυχημένη πορεία της Avis, αποκόμησε ο κ. Αν.Ταπραντζής και απο τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ.Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο City Link, υποστήριξε ότι η Avis “είναι η περίπτωση της επιχείρησης που λέμε ότι είδε την κρίση ως ευκαιρία, κινήθηκε σωστά και μετέτρεψε την κρίση σε πλεονέκτημα. Σε τέτοιου τύπου επιχειρήσεις, σαν την Avis, πιστεύω ότι ανήκει το μέλλον. Με πίστη στις αλλαγές και την ανάπτυξη, με ποιότητα και συνέπεια στον πελάτη, με διαρκή επαγρύπνηση για τις εξελίξεις στην οικονομία”.

    Ποιός όμως είναι ο στόχος του κ.Ταπραντζή και της ομάδας του για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της η Avis και το 2016; Οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να βρίσκονται δίπλα στους πελάτες αλλά και βέβαια μπροστά στις εξελίξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ