• Business

    Με άνοδο το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Με άνοδο σχεδόν 2% ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω της επενδυτικής ευφορίας στις παγκόσμιες αγορές λόγω των προσδοκιών για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου αλλά και της αισιοδοξίας για την στήριξη από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης από τα χαμηλά ημέρας και τις 539 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 552 μονάδες με άνοδο 1,96%.

    Βέβαια, για να τεθεί η αγορά και πάλι σε ανοδική τάση θα πρέπει να φτάσει τις 560 μονάδες και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ορατό με το θέμα του ασφαλιστικού σε καθυστέρηση.

    Όσον αφορά στις τραπεζικές μετοχές, αυτές πρωτοστάτησαν στην πτώση, τον Ιανουάριο, φτάνοντας ακόμα και σε πτώση 35%, όπως αναφέρει η ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε μηνιαία πτώση 18%.

    Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 1,10% στα 1,83 ευρώ ενώ αντίθετα η Eurobank έχασε 1,1% στα 0,751 ευρώ. Κέρδη 4,13% για την Εθνική στα 0,252 ευρώ με την Πειραιώς αμετάβλητη στα 0,181 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ