• Business

    Ένας Δαυίδ που γίνεται … Γολιάθ. Το νέο αφεντικό της Coca Cola

    Αναστάσης Δαυίδ.

    Αναστάσης Δαυίδ. CEO Coca Cola HBC


    Όσοι έχουν συναναστραφεί τον Αναστάσιο Δαυίδ, κάνουν λόγο για ένα αξιόλογο άνθρωπο, που παρά την οικονομική άνεση της οικογένειάς του, δεν του αρέσει να προκαλεί και ούτε να απασχολεί τις κοσμικές στήλες. Ο γόνος της κυπριακής επιχειρηματικής οικογένειας Λεβέντη–Δαυίδ στην οποίαν ανήκει, μεταξύ άλλων, η εταιρεία Coca-Cola ΗBC , που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής του γνωστού αναψυκτικού στην Ευρώπη, στη Ρωσία, στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, στα Βαλκάνια, στην Αφρική κ.ά. αναλαμβάνει σε μία δύσκολη περίοδο τα ηνία της “δυναστείας”. Το «ελληνικό ρίσκο» για την εισηγμένη έχει αποφευχθεί  καθώς η  έδρα της έχει μεταφερθεί στην Ελβετία και η μετοχή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Ο Γιώργος Δαυίδ με τον γιο του , Αναστάση.
    Ο Γιώργος Δαυίδ με τον γιο του , Αναστάση.

    H στρατηγική του ομίλου Δαυίδ για την επόμενη μέρα της Coca Cola δίνει έμφαση στο εμφιαλωμένο νερό, περιλαμβάνει κλείσιμο εργοστασίου στην Σλοβακία και “κεντρικοποίηση” μονάδων παραγωγής στο Σχηματάρι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την στρατηγική που ακολουθεί η οικογένεια Δαυίδ.

    Γιωργος Δαυιδ. Ετών 78. Βασικός μετοχος Coca Cola 3E
    Γιωργος Δαυιδ. Ετών 78. Βασικός μετοχος Coca Cola 3E

    Ο 78χρονος πατέρας του, Γιώργος Δαυίδ, αποχωρεί και αφήνει πεδίο δράσης λαμπρό στον νέο manager. O Ανάστασης Δαυίδ έχεις όλο το “πακέτο”. Και τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου Tufts, αλλά και την προϋπηρεσία καθώς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola Bottling system στις ΗΠΑ. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις, όπως σε τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ και λογιστικής μεγάλων εταιρειών, ενώ είναι μέλος του Advisory Board του Fares Center του Πανεπιστημίου Tufts.
    Πολλοί λένε ότι μοιάζει στον πατέρα του, Γιώργο, ο οποίος επίσης, δεν επιθυμεί την «περιττή» δημοσιότητα παρά το ότι είναι από τους πιο βαθύπλουτους επιχειρηματίες της χώρας και κάθε κίνησή του βρίσκεται στο επίκεντρο.
    Η γυναίκα της ζωής του
    Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μία νέα γυναίκα του έχει κλέψει την καρδιά. Και δεν είναι άλλη από την κόρη του. Τον καρπό του έρωτά του με την Αλεξάνδρα Τηλιγάδα. Η σύζυγός του κατάγεται από το Αίγιο και πέρα από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, διαθέτει και εξαιρετική μόρφωση, καθώς είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Μάλιστα, το 2009 κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Αλεξάνδρεια» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη το βιβλίο «Παγκοσμιοποίηση και εθνική κουλτούρα», το οποίο φιλοξενεί κείμενά της.

    O Aναστάσης Δαυίδ με την συζυγό του Αλεξάνδρα Τηλιγάδα.
    O Aναστάσης Δαυίδ με την συζυγό του Αλεξάνδρα Τηλιγάδα.

    Η γνωριμία τους έγινε στο Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το οποίο η Αλεξάνδρα εκπροσωπούσε σε διάφορες εκδηλώσεις και συνέδρια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κοριτσάκι θα πάρει το όνομα της μητέρας του επιχειρηματία, Καίτης.
    Ο περιζήτητος γαμπρός σε Ελλάδα και Κύπρο, αναζητούσε μια γυναίκα με χαρακτήρα, με την οποία θα είχαν ουσιαστική σχέση κι όχι κάποια νύφη από μεγάλο τζάκι. Γι’ αυτό καμία από τις επώνυμες Ελληνίδες που τον συνόδευαν κατά καιρούς, τόσο από το χώρο του μόντελινγκ, όσο και από τις πιο ισχυρές οικογένειες της Ελλάδας, δεν κατάφεραν ό,τι κατάφερε η όμορφη Αλεξάνδρα.

    Ο Γιώργος και η Καίτη Δαυίδ, είναι άνθρωποι χαμηλού προφίλ, με πλούσια φιλανθρωπική δράση σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Ο Γιώργος και η Καίτη Δαυίδ, είναι άνθρωποι χαμηλού προφίλ, με πλούσια φιλανθρωπική δράση σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης στις 7 Δεκεμβρίου του 2013, στον Αγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας. Ακολούθησε λαμπερή γαμήλια δεξίωση στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου είχε στηθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό το οποίο περιλάμβανε μέχρι και πλωτές εξέδρες μέσα στη θάλασσα. To event τελέστηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους επιφανείς καλεσμένους από τον επιχειρηματικό, τον εφοπλιστικό και τον πολιτικό κόσμο.



    ΣΧΟΛΙΑ