• Business

    Αποζημίωση «μαμούθ» 58 εκατ. δολαρίων για σεξουαλική παρενόχληση καλείται να πληρώσει ο Άλκης Δαυίδ

    • NewsRoom

    Άλκης Δαυίδ


    Αποζημίωση ύψους 58 εκατ. δολαρίων (52 εκατ. ευρώ) για σεξουαλική παρενόχληση καλείται να πληρώσει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Άλκης Δαυίδ.

    Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου του θύματος, το οποίο εργαζόταν κάποια εποχή για λογαριασμό του Άλκη Δαυίδ, ο επιχειρηματίας συνήθιζε να αρπάζει τη γυναίκα από τον λαιμό και να την παρακινεί σε στοματικό σεξ. Αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με την ίδια, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

    Όπως μεταδίδει η DW, στο δικαστήριο του Λος Άντζελες που εκδίκασε την υπόθεση ακούστηκε επίσης πως ο Δαυίδ έβαζε τακτικά χέρι στην υπάλληλό του και σε μία περίπτωση της τράβηξε τα ρούχα με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το στήθος της.

    Οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον Δαυίδ για σωματική επίθεση, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση.

    Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, η αποζημίωση που κλήθηκε να πληρώσει ο Άλκης Δαυίδ είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν επιδικαστεί ποτέ για τέτοια υπόθεση.

    Να σημειωθεί ότι ο Άλκης Δαυίδ έχει καταδικαστεί ξανά για σεξουαλική παρενόχληση, σε βάρος άλλης γυναίκας, επίσης υπαλλήλου του, στην οποία κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση 11 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ