• LIFE&STYLE

    Άλκης Δαυίδ: Δημιούργησε το πρώτο χρηματιστήριο κάνναβης στον κόσμο και δικό του κρυπτονόμισμα!

    • NewsRoom

    Άλκης Δαυίδ


    Το ‘πε και το ‘κανε…

    Ο λόγος για τον «πολύ» Άλκη Δαυίδ, τον εκκεντρικό και άκρως προκλητικό πολλές φορές επιχειρηματία, για τον οποίο ο πατέρας του φέρεται να είπε κάποτε πως «καλύτερα εκτός και να του δίνω 4 εκατ. τον χρόνο παρά να τον έχω μέσα και να μου κοστίζει 30»!».

    Ο Άλκης Δαυίδ, λοιπόν, ο οποίος έχει απασχολήσει πάμπολλες φορές τη δημοσιότητα, κατηγορούμενος ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση, συνεχίζει ακάθεκτος την επιχειρηματική δράση του στον χώρο της κάνναβης, παρά την πρόσφατη σύλληψή του στην Καραϊβική και τις περιπέτειες που έχει με τη Δικαιοσύνη.

    Στόχος του δισεκατομμυριούχου larger-than-life επιχειρηματία ήταν να λανσάρει το δικό του κρυπτονόμισμα, αλλά και ένα… χρηματιστήριο. Πάντα, όμως, σε σχέση με την κάνναβη.

    Όπερ και εγένετο…

    Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ο Άλκης Δαυίδ και η ελβετική κοινοπραξία του έκαναν πραγματικότητα τα σχέδιά τους, ιδρύοντας μία τράπεζα κάνναβης, η οποία, όμως, θα λειτουργεί και ως δευτερογενής αγορά για τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures).

    Η Swissx Bank of Cannabis θα έχει έδρα το Γκστάαντ και γραφεία στην Καραϊβική. Η ακριβής τοποθεσία των τελευταίων, όπως επισημαίνεται, θα ανακοινωθεί σύντομα.

    Παράλληλα η Τράπεζα θα έχει και τη διαχείριση του SWX Coin, ενός νέου κρυπτονομίσματος, βασισμένου στην τεχνολογία blockchain του Bitcoin, η τιμή του οποία θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μέση τιμή του ανθού της κάνναβης. Και συγκεκριμένα της καλύτερης ποικιλίας…

    Παράλληλα, το χρηματιστήριο Swissx Global Hemp Exchange θα λειτουργεί ως δευτερογενής αγορά διαπραγμάτευσης futures και άλλων συναλλαγών για ολόκληρο τον κλάδο.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε πρώτη φάση η τράπεζα και το νόμισμά της θα καλύπτουν τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας Swissx με τους συνεργάτες της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καραϊβική. Με απώτερο στόχο να φτάσει να καλύπτει ολόκληρη την αγορά, παρέχοντας, όπως αναφέρεται, έναν ασφαλή χώρο για όλες τις συναλλαγές και ένα νόμισμα συνδεδεμένο με ένα συγκεκριμένο commodity. Τονίζεται, άλλωστε, ότι η αξία της αγοράς κανναβιδιόλης-κάνναβης αναμένεται να φτάσει, μόνο στις ΗΠΑ, χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιπες αγορές του πλανήτη, τα 24 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

    Στο διοικητικό συμβούλιο της Swissx Bank of Cannabis θα συμμετέχει και ο πρώην πρωθυπουργός του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις (St. Kitts-Nevis), Denzil Douglas, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Swissx για την περιοχή της Καραϊβικής.

    «Χρησιμοποιήσαμε την ελβετική τεχνογνωσία στα χρηματοοικονομικά για να δημιουργήσουμε την πρώτη πλήρως εξειδικευμένη τράπεζα και το πρώτο πλήρως εξειδικευμένο κρυπτονόμισμα για τη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης», δήλωσε σχετικά ο Άλκης Δαυίδ, CEO και ιδρυτής της Swissx.

    Όπως λέει ο ίδιος μάλιστα, το χρηματιστήριό του θα είναι μια αξιόπιστη πλατφόρμα για ολόκληρο τον κλάδο, καλύτερη από της Nielsen και μεγαλύτερη από το Nasdaq!

    Προκλητικός ο ίδιος, προκλητικές και οι δηλώσεις του!

    Άλκης Δαυίδ



    ΣΧΟΛΙΑ