• Business

    «Απόβαση» στην Ελλάδα ετοιμάζουν οι ξένοι κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου


    Θέμα χρόνου θεωρείται η έλευση των ξένων κολοσσών του ηλεκτρονικού εμπορίου στην ελληνική αγορά. Μπορεί κρίση να καθυστέρησε μερικά χρόνια την είσοδό τους, πλέον όμως εκτιμάται πως δεν αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων και ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις στους εγχώριους παίκτες.

    Κάποιοι έχουν αποκτήσει ήδη παρουσία, όπως η πολωνική εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα e-papoutsi.gr, η οποία μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο και συνεχίζει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς.

    Ο Μάκης Σαββίδης, μέλος του GRECA και πρόεδρος της Savvidis.com που ελέγχει τις ιστοσελίδες roloi.gr και kosmima.gr προεξοφλεί πως μέσα στην επόμενη τριετία θα δούμε να έρχονται στην Ελλάδα κολοσσοί, όπως η Amazon, οι οποίοι σήμερα δεν έχουν φυσική παρουσία.

    Κάνει μάλιστα, λόγο για «έφοδο των ξένων παικτών», οι οποίοι θα έρθουν στην χώρα μας με το δικό τους brand και όχι μέσω εξαγορών. Οι ξένοι παίκτες όπως λέει, πλεονεκτούν έναντι των Ελλήνων καθώς διαχειρίζονται μεγαλύτερους όγκους και έτσι μπορούν να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές.

    Την ίδια ώρα, αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις τολμούν και επεκτείνονται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν καλύτερα τον τελικό καταναλωτή.

    Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου σχετίζεται άμεσα με την ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), Κατερίνα Φραιδάκη, ο συνολικός τζίρος της αγοράς στην Ελλάδα υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 3,6 δισ. ευρώ, με προοπτική να φθάσει στα 4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκινά στις 18 Μαρτίου ο νέος κύκλος του e-Commerce Project Manager για το ηλεκτρονικό εμπόριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου-Πολλές προσφορές κι εκπτώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζίρος 5 δισ. για το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2019-Οι κορυφαίες online αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ