• Business

    Αποκαλυπτικό: Πόσο χρήμα έχει ακόμη η Folli Follie στα ταμεία της

    • Γιώργος Μανέττας
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους «κινούνται σε τεντωμένο σχοινί» και τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν επικίνδυνα, η Folli Follie εξακολουθεί να βρίσκει ρευστότητα από διάφορες πηγές και να κρατιέται ζωντανή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει στα ταμεία της περίπου 6,8 εκατ. ευρώ, τα οποία εν πολλοίς προέρχονται από την πώληση του ακινήτου στο Χόνγκ Κόνγκ που χρησιμοποιούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «μπουν» ακόμη 3 εκατ. ευρώ περίπου από τα μερίσματα από τη συμμετοχή στην ελβετική Dufry.

    Μια «ένεση ρευστότητας» που θα ανεβάσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, ποσό που λέγεται πως αρκεί για να οδηγήσει την εταιρεία μέχρι τον Αύγουστο. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παρ’ ότι μέχρι σήμερα έχουν φύγει αρκετοί οίκοι μόδας εξακολουθεί να έχει έσοδα από τη βασική δραστηριότητά της, και κυρίως λόγω της Nike που έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο.

    Όπως εξηγούν πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, η εταιρεία χρειάζεται σε μηνιαία βάση περίπου 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ κατευθύνεται για την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζομένους που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις. Η κατάσταση αυτή, σημειώνουν, δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ, καθώς πρόκειται για προσωρινή λύση, ωστόσο επιτρέπει στην εταιρεία να περιμένει την έκδοση του πορίσματος από την PwC, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του αμαρτωλού ομίλου.

    Στη σκιά των παραπάνω, συνεχίζονται κανονικά σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις της Folli με τους ομολογιούχους, οι οποίοι παραμένουν στο τραπέζι παρ’ ότι τα χρονοδιαγράμματα της κατ’ αρχήν συμφωνίας έχουν εκτροχιασθεί. Τα πράγματα πάντως, με τους ομολογιούχους δεν είναι και στην καλύτερη φάση τους, καθώς οι τελευταίοι φέρονται να έχουν χωριστεί σε «δυο στρατόπεδα» και αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος.



    ΣΧΟΛΙΑ