• Business

    Αποκαλυπτικό: «Κλείδωσε» η πώληση του ακινήτου της Folli Follie στο Χονγκ Κονγκ – Ο «νέος ρόλος» του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    «Κλείδωσε» η πώληση του ακινήτου της Folli Follie στο Χονγκ Κονγκ. Το συγκεκριμένο ακίνητο, αν και περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, το χρησιμοποιούσε ως κατοικία για μακρά χρονικά διαστήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου όταν επισκεπτόταν την Ασία για επαγγελματικούς λόγους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα έχει συμφωνηθεί σε περίπου 15 εκατ. ευρώ ενώ υποψήφιος αγοραστής φέρεται να είναι μεγάλη εταιρεία real estate της περιοχής, η οποία ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει εμπορικά το ακίνητο που είναι περίπου 200 τ.μ.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το τίμημα είναι χαμηλότερο από την πραγματική αξία του ακινήτου, το οποίο έχει αποτιμηθεί σε περίπου 28 με 30 εκατ. ευρώ με βάση τα δεδομένα της τοπικής κτηματαγοράς, ωστόσο η εκποίηση του κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Την ίδια στιγμή, πηγές που παρακολουθούν από κοντά το εγχείρημα επισημαίνουν πως η εταιρεία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται κανονικά στις υποχρεώσεις της, τόσο απέναντι στο Δημόσιο όσο και απέναντι στους προμηθευτές αλλά και τους εργαζομένους της.

    Επιπλέον, όπως λένε χαρακτηριστικά, το cash flow είναι αρκετό για να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα ενώ στο ταμείο υπάρχουν διαθέσιμα 20 σχεδόν εκατ. ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχος, οι ίδιες πηγές λένε πως ναι μεν δεν έχει βρεθεί τελική λύση, αλλά από την άλλη πλευρά δεν τίθεται θέμα εκκαθάρισης από τους ομολογιούχους, όπως κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες στην αγορά.

    Αντίθετα, οι ομολογιούχοι συνεχίζουν τις ενέργειες να συγκεντρώσουν το ποσοστό που απαιτείται, προκειμένου να κατατεθεί η νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ, ώστε έτσι να έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο στη διαδικασία της εξυγίανσης. Εφόσον, βέβαια, οι απαραίτητες δικαστικές εγκρίσεις.

    Είναι ενδεικτικό ότι πριν λίγες μέρες όταν έγινε η πρώτη απόπειρα για την εξασφάλιση της συναίνεσης του απαιτούμενου αριθμού των ομολογιούχων, δεν τελεσφόρησε λόγω έλλειψης απαρτίας.

    Όπως έχει πει η Folli Follie, θα γίνει νέα απόπειρα σε επαναληπτική συνέλευση για να εξασφαλισθεί το απαιτούμενο ποσοστό των ομολογιούχων, με συνέπεια να είναι όλα ανοιχτά.

    Πρόκειται για τους ομολογιούχους που κατέχουν τα Εγγυημένα Μετατρέψιμα Ομόλογα ποσού 249.500.000 ευρώ λήξεως το 2019 της FF Group Finance Luxembourg S.A., και εγγυημένα από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία.

    Ο «νέος ρόλος» Κουτσολιούτσου

    Από πολύ κοντά, αλλά χωρίς να αναμειγνύεται στις αποφάσεις, λέγεται πως παρακολουθεί την όλη προσπάθεια και ο τέως διευθύνων σύμβουλος και ιθύνων νους της εταιρείας, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των τεκταινομένων στην Folli Follie, ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της εταιρείας δεν παρεμβαίνει πλέον και απλά περιορίζεται στην παροχή κάποιων διευκρινήσεων, αναφορικά με την πρακτική του παρελθόντος σε κάποια διαδικαστικά θέματα.

    Η τελική ευθύνη των αποφάσεων βαραίνει αποκλειστικά τα νέα μέλη του 11μελούς διοικητικού συμβουλίου, τα οποία έχουν αναλάβει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, με πολύ περιορισμένες πιθανότητες επιτυχίας, όπως λέει η αγορά καθώς μένουν ακόμη ανοιχτά πολλά δικαστικά θέματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δικαστικό «όχι» στην αποδέσμευση των ακινήτων Folli Follie και Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Όλα τα νεότερα από το «μέτωπο» με τους ομολογιούχους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς το Αμοιβαίο της «3Κ» (των Κανελλόπουλου, Καματάκη, Κουφόπουλου) αναδείχθηκε πρωταθλητής των αποδόσεων



    ΣΧΟΛΙΑ