• Business

    Από τον Δεκέμβριο οι πρώτες μόνιμες άδειες online- Go live όλες μαζί αρχές Μαρτίου


    Με γρήγορο ρυθμό προχωρά η διαδικασία μόνιμης αδειοδότησης των online τυχερών παιγνίων και αναμένεται με την προσκόμιση και των τελευταίων δικαιολογητικών, των εταιρειών που υπέβαλαν πρώτες αίτηση, να δοθούν οι πρώτες άδειες μέχρι το τέλος του έτους. Οι νέες άδειες θα τεθούν σε ισχύ όλες μαζί και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτούντες υποχρεούνται να προσκομίσουν το σύνολο των δικαιολογητικών που λείπουν μέχρι τέλος του έτους, για να μην απορριφθεί η αίτησή τους.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εταιρείες που αναμένεται να λάβουν μόνιμες άδειες είναι οι Bet365, Stoiximan, GVC (Sportingbet, Vistabet), Interwetten, Novibet, Bwin, οι οποίες έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

    Σημειώνεται ότι οι όροι των νέων αδειών (πχ. όριο στο ποντάρισμα των slot τα 2 ευρώ) διαφέρουν από τους όρους των παλιών (δεν υπήρχε όριο στο ποντάρισα) και πρέπει να ξεκινήσουν οι νέες άδειες να ισχύουν, όταν όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται, εφόσον έχουν αιτηθεί μόνιμης άδειας, την έχουν λάβει.

    Γι αυτό και οι νέες μόνιμες άδειες online του πρώτου κύματος αδειοδότησης, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ όλες ταυτόχρονα, στα τέλη Φεβρουαρίου προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι εταιρείες μαζί, να λειτουργούν με το νέο καθεστώς. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί χρονικό όριο στην προσκόμιση δικαιολογητικών, ώστε να μην δημιουργηθούν καθυστερήσεις και όλες οι εταιρείες που έχουν αιτηθεί άδειες σε αυτή τη φάση θα πρέπει να προσκομίσουν το σύνολο των δικαιολογητικών που λείπουν μέχρι το τέλος του έτους.

    Με τον τρόπο αυτό, θα ολοκληρωθεί και ένα μεγάλο project που με επιτυχία ολοκλήρωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων Ευάγγελος Καραγρηγορίου, η λειτουργία της αγοράς online με μόνιμες άδειες. Σημειώνεται ότι στα τέλη του έτους, θα γίνει αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου παιγνίων, και στη θέση του Ευάγγελου Καραγρηγορίου, το υπουργείο Οικονομικών διορίζει τον Δημήτρη Ντζανάτο. Ο νέος υποψήφιος Πρόεδρος μεθαύριο Πέμπτη θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ