• Business

    Αποκλειστικό: Αλλαγή φρουράς στην Επιτροπή Παιγνίων – Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος

    Δημήτρης Ντζανάτος (Επιτροπή Παιγνίων): Ναι σε μια λελογισμένη αύξηση του ορίου απωλειών στο online

    Δημήτρης Ντζανάτος, Πρόεδρος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων


    Αλλαγή φρουράς έχουμε στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων καθώς ολοκληρώνεται και η ολιγόμηνη παράταση της θητείας του νυν Προέδρου, Ευάγγελου Καραγρηγορίου, και έχει επιλεγεί ο διάδοχός του.

    Για τη θέση του νέου Προέδρου στην Επιτροπή Παιγνίων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας προτείνει τον κ. Δημήτρη Ντζανάτο, ο οποίος την Πέμπτη το πρωί στις 9.30 θα περάσει από ακρόαση, ως είθισται, από τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

    Ο κ. Ντζανάτος είναι πρώην Ορκωτός Ελεγκτής με μεγάλη εμπειρία σε φορολογικά θέματα, και η επιλογή του σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει φορολογικά θέματα του κλάδου των παιγνίων.

    Ποιος είναι ο Δημήτρης Ντζανάτος

    Ο Δημήτρης Ντζανάτος γεννήθηκε το 1952 στο Μεσολόγγι. Είναι πρώην Ορκωτός Ελεγκτής με 46 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής απασχόλησης. Υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton Α.Ε. για 21 χρόνια, στο διάστημα από το 1996 έως και το 2017.

    Είναι διδάκτορας και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΠΑΜΑΚ και το ΟΠΑ, τα γνωστικά αντικείμενα της λογιστικής, της ελεγκτικής και της φορολογίας. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα και τη Φορολογία Εισοδήματος. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων για επαγγελματικά και επιστημονικά ζητήματα. Συμμετείχε στις επιτροπές εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκαν τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τη λογιστική τυποποίηση φορέων του δημόσιου τομέα (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία).

    Στη μακροχρόνια επαγγελματική του απασχόληση ήλθε σε επαφή με όλους τους κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας και σημαντικούς τομείς του δημόσιου τομέα, με την παροχή μίας μεγάλης γκάμας υπηρεσιών. Από όλη την εμπειρία του, επαγγελματική και ακαδημαϊκή, γνωρίζει σε βάθος τις παθογένειες, τις αντινομίες, αλλά και τα θετικά στοιχεία και τις δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας μας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού σωματείου «Άσυλο Ανιάτων». Επίσης είναι μέλος του ΕΣΥΟΕΛ, ενός οργάνου τεχνικής υποστήριξης του έργου των Ορκωτών Ελεγκτών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ