• Business

    Απέφυγε τον Αρμαγεδδώνα η Havila Shipping. “Ανάσα” για την εταιρεία ως το 2020

    havila shipping

    Njal Saevik, διευθύνων σύμβουλος της Havila Shipping


    Το “φιλί της ζωής” δέχθηκε τελικά η νορβηγική ναυτιλιακή Havila Shipping καθώς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, περίπου τα δύο τρίτα των κατόχων ομολόγων αποφάσισαν να εγκρίνουν το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει και να της δώσουν το “πράσινο φως” ώστε να προχωρήσει με τις διαδικασίες.

    Η Havila Shipping είχε ορίσει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ως την ημερομηνία που θα έληγε η προθεσμία αποδοχής του πλάνου αναχρηματοδότησης – που ανέρχεται στα 586 εκατ. δολάρια – εκ μέρους των ομολογιούχων και αντιμετώπιζε τον εφιάλτη της χρεοκοπίας σε περίπτωση που δεν κατόρθωνε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη στήριξη της πλειοψηφίας αυτών.

    Η ναυτιλιακή ακόμη ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους ομολογιούχους για τις νέες ημερομηνίες συναντήσεων το επόμενο διάστημα. Πλέον, είναι η σειρά των πιστωτών της – DNB, Danske Bank, Swedbank, Nordea και DVB μεταξύ πολλών άλλων – να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις και να συμβάλλουν στην επιτυχία του πλάνου αναδιάρθρωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι η νορβηγική εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει τρομακτικά χρέη ύψους 840 εκατ. δολαρίων, ενώ στις προηγούμενες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, είχε εξασφαλίσει άμεσα την υποστήριξη των δανειστών της.

    Το τελικό πλάνο αναχρηματοδότησης πρόκειται να δώσει οικονομική “ανάσα” στη Havila μέχρι και το Νοέμβριο του 2020, καθώς προβλέπει την τακτοποίηση οφειλών ύψους 373,1 εκατ. δολαρίων (3,2 δισ. νορβηγικών κορωνών) που θα έληγαν μεταξύ των ετών 2017 και 2019 με την καταβολή ελάχιστων δόσεων ύψους 7,81 εκατ. δολαρίων (67 εκατ. νορβηγικών κορωνών).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Equinox ξεκινά συνεργασία με τη Songa Bulk του μεγιστάνα Arne Blystad

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ε. Πιστιόλης: Γιατί έδωσε 65 εκατ. δολ. για να πάρει 2 πλοία. Όλη η νέα στρατηγική του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Έλληνας εφοπλιστής που κρατείτο στο Ιράν αφέθηκε ελεύθερος



    ΣΧΟΛΙΑ