• Business

    SHIPPING FOCUS: Γιατί η Moody’s στηρίζει την Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Αισιοδοξεί η Moody’s για τη Navios Holdings

    Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s βλέπει πιο αισιόδοξα την πορεία της ναυτιλιακής Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, λόγω του ότι δέχεται τις θετικές επιρροές της ανάκαμψης της αγοράς ξηρού φορτίου αλλά και του ότι κατόρθωσε να δώσει τέλος στη δικαστική διαμάχη με τη Vale International. Έτσι, οι αναλυτές του οίκου τροποποίησαν τις εκτιμήσεις τους για τη ναυτιλιακή από αρνητικές σε θετικές.

    Έσοδα 121 εκατ. δολ. αναμένει η GasLog Partners

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού, ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα ύψους 121 εκατ. δολ. από την πώληση των προνομιούχων μετοχών που σχεδιάζει. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μελλοντικών εξαγορών από τη μητρική GasLog Ltd., αποπληρωμή χρέους, την κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών καθώς και για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

    Υψηλή κερδοφορία για τη Havila Shipping

    Η νορβηγικών συμφερόντων ναυτιλιακή Havila Shipping -που το φθινόπωρο του 2016 βρέθηκε ένα βήμα από τη χρεοκοπία- έχοντας ολοκληρώσει ένα φιλόδοξο πλάνο αναδιάρθρωσης, κατόρθωσε να εμφανίσει αυξημένα κέρδη ύψους 86,2 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών ύψους μόλις 3,5 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

    Έρχεται φιλόδοξο deal μεταξύ Bahri και Shell

    Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση μιας μεγάλης συνεργασίας βρίσκεται η Bahri Oil της Σαουδικής Αραβίας με την εταιρεία ενέργειας Shell, από την οποία θα ναυλώσει δεξαμενόπλοια τύπου VLCC, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις εξαγωγές πετρελαίου από τον Αραβικό Κόλπο. Αν το deal ολοκληρωθεί, τότε θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο.

    Νέα ναυλοσύμφωνα για τη Euronav

    Η βελγική ναυτιλιακή Euronav θα προχωρήσει στην παραγγελία δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax με σκοπό να ναυλωθούν από την εταιρεία Valero Energy. Η τελευταία θα χρονοναυλώσει τα δυο πλοία για μια περίοδο διάρκειας 7 ετών, που θα ξεκινήσει με το που ολοκληρωθεί η παράδοσή τους από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI).

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (9/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1007 (+6)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1635 (+64)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1007 (-2)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 794 (-5)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 512 (-5)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Λιβανός: Και τρίτο πλοίο θα πάει από την GasLog στη θυγατρική GasLog Partners;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήτερ Γεωργιόπουλος: Και κέρδισε και πούλησε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Σχεδιάζει ανανέωση του στόλου της η TEN;



    ΣΧΟΛΙΑ