• Business

    Ant: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αφαίρεση του ελέγχου από τον Τζακ Μα

    • NewsRoom
    Jack Ma, επικεφαλής της Alibaba

    Jack Ma, επικεφαλής της Alibaba


    Η Ant Group ολοκλήρωσε τη διαδικασία απομάκρυνσης των μετόχων που ασκούσαν έλεγχο σε αυτή, σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα υποσχέθηκε να παραχωρήσει την ηγεσία του κινεζικού χρηματοοικονομικού κολοσσού.

    Ως μέρος της διαδικασίας, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ενέκρινε αίτηση για την απομάκρυνση τυχόν μετόχων που μπορούσαν να ασκήσουν τον έλεγχο στην κινεζική πλατφόρμα πληρωμών της Ant, Alipay, σύμφωνα με δήλωση της κεντρικής τράπεζας. Η τράπεζα αναφέρει τώρα την Ant’s Alipay ως εταιρεία χωρίς να έχει κάποιον μέτοχο από τον οποίο ελέγχεται πραγματικά.

    Ο Μα, συνιδρυτής της Alibaba Group Holding Ltd., ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ant νωρίτερα φέτος, σε μία από τις διάφορες κινήσεις που στοχεύουν στον κατευνασμό των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών.

    Τον Ιανουάριο, η χρηματοοικονομική εταιρεία ανέφερε  ότι σε 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης και του προσωπικού, θα προσφερθούν δικαιώματα ψήφου που θα αφαιρούσαν ουσιαστικά τον έλεγχο του δισεκατομμυριούχου. Οι προσαρμογές δεν θα αλλάξουν τα οικονομικά συμφέροντα κανενός μετόχου.

    Η αλλαγή του καθεστώτος με την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεν θα επηρεάσει τις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Ant.

    Διαβάστε επίσης

    Κίνα: Πρόστιμο 984 εκατ. δολάρια στην Ant Group του Τζακ Μα

    Βενεζουέλα: Πέθανε ο μεγιστάνας των media της Λατινικής Αμερικής, Gustavo Cisneros

    Turkcell: Συμφωνία για την πώληση μονάδων της στην Ουκρανία στην NJJ Capital



    ΣΧΟΛΙΑ