• Business

    Βενεζουέλα: Πέθανε ο μεγιστάνας των media της Λατινικής Αμερικής, Gustavo Cisneros

    • NewsRoom
    Gustavo Cisneros, επιχειρηματίας

    Gustavo Cisneros, επιχειρηματίας


    Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης της Βενεζουέλας, Gustavo Cisneros Rendiles, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Cisneros.

    Ο Gustavo Cisneros, ο οποίος είχε δει την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται το 2007 στα 8 δισ. δολάρια,  είχε καταφέρει να επεκτείνει την οικογενειακή του επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο παίκτη, παραμένοντας πρόεδρός της μέχρι το θάνατό του.

    «Ο Gustavo Cisneros ήταν γνωστός για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κληρονομιάς και διακρίθηκε ιδιαίτερα μέσω της διεθνούς επέκτασης των οικογενειακών επιχειρηματικών εγχειρημάτων, καθώς και ως αιχμή του δόρατος στη βιομηχανία ψυχαγωγίας σε όλη τη Λατινική Αμερική και την ισπανόφωνη αγορά των ΗΠΑ», ανέφερε ο όμιλος σε δήλωση.

    Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπέγραψε συμφωνίες σε διάφορους τομείς και επέκτεινε τον όμιλο Cisneros. Το 1992, ο Gustavo Cisneros συνίδρυσε την Univision, την πρώτη ισπανόφωνη εταιρεία μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Το 1995, η Cisneros κυκλοφόρησε επίσης το DIRECTV Latin America, την πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης απευθείας στο σπίτι στη Λατινική Αμερική.

    Πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης

    Αλβανία: Σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Σαλί Μπερίσα – Κατηγορείται για διαφθορά

    Turkcell: Συμφωνία για την πώληση μονάδων της στην Ουκρανία στην NJJ Capital

    ΗΠΑ: Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε νέες πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο



    ΣΧΟΛΙΑ