• Business

    Turkcell: Συμφωνία για την πώληση μονάδων της στην Ουκρανία στην NJJ Capital

    • NewsRoom
    Ali Taha Koç, Διευθύνων Σύμβουλος Turkcell

    Ali Taha Koç, Διευθύνων Σύμβουλος Turkcell


    H τουρκική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Turkcell Iletisim Hizmetleri AS υπέγραψε συμφωνία για την πώληση των μονάδων της στην Ουκρανία στην NJJ Capital .

    Οι όροι των πωλήσεων των Lifecell LLC , LLC Global Bilgi και LLC Ukrtower δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Παρασκευής.  Σε αυτές δεν αναφέρεται επίσης ο  λόγος για τις αποεπενδύσεις.

    Οι ονομαστικές αξίες των μετοχών που πωλήθηκαν είναι αξίας 12,7 δισ. ουκρανικές γρίβνες (333,4 εκατομμύρια δολάρια) για τη Lifecell, 47,2 εκατ. γρίβνες για την LLC Global και 1,96 δισ. γρίβνες για την LLC Ukrtower. Η τιμή πώλησης ανά μετοχή θα καθοριστεί αργότερα.

    Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται λίγους μήνες μετά τον διορισμό του Ali Taha Koc ως νέου CEO της Turkcell. Ο Koc είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος στην τουρκική κυβέρνηση και στη συνέχεια διορίστηκε επικεφαλής τεχνολογιών πληροφοριών στην Τουρκική Προεδρία. Πριν από το διορισμό του, ο Bulent Aksu υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος για λίγες μόνο ημέρες.

    Οι μετοχές της Turkcell σημείωσαν άνοδο 48% φέτος, κλείνοντας τη χρονιά στις 56,10 τουρκικές λίρες. Η εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη 5,48 δισ. τουρκικές λίρες για το τρίτο τρίμηνο (168 εκατ. ευρώ), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας: Έτος μετασχηματισμού για την ελληνική αμυντική βιομηχανία το 2024

    Αγορά ακινήτων: Χειμερινές και θερινές εξοχικές κατοικίες-Το νέο τοπίο οικιστικών αναπτύξεων στα αστικά κέντρα

    Κορυφώνεται η εορταστική αγοραστική κίνηση – Προσδοκίες για τζίρο πάνω από 4 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ