• Business

    500 εκατ. ευρώ με 2,125% «σήκωσαν» τα ΕΛΠΕ (upd)

    ελπε

    Ανδρέας Σιάμισιης


    Τρεις φορές πάνω από το ζητούμενο ποσό έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το βιβλίο προσφορών για το πολυαναμενόμενο ομόλογο των ΕΛΠΕ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του Ομίλου, κατά τη διάρκεια της υποβολής προσφορών, άλλαξε τον στόχο της άντλησης από τα 400 εκατ. σε 500 εκατ. ευρώ, εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντος.

    Έχουν εγγραφεί προσφορές ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ και από εκεί που η αγορά περίμενε το κουπόνι να κλείσει μεταξύ 2,5%-2,7%, έκλεισε στο 2,125%.

    Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των νέων ομολόγων θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διακριτική ευχέρεια του Εκδότη (δηλαδή της θυγατρικής των ΕΛΠΕ, HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC):

    (α) για την εξαγορά των ομολογιών εκδόσεώς του με τοκομερίδιο 4,875% και λήξη τον Οκτώβριο του 2021 πριν από τη λήξη τους

    (β) για την αποπληρωμή υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεών του και

    (γ) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Global Coordinators έχουν οριστεί οι τράπεζες Credit Suisse Securities (Europe) Limited και Goldman Sachs International, ενώ οι Citigroup Global Markets Limited, Eurobank Ergasias S.A., Nomura International plc, Αlpha Βank A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα είναι οι συνδιοργανωτές (joint bookrunners) για την έκδοση και διάθεση των ομολογιών.



    ΣΧΟΛΙΑ