• Business

    “Πράσινο φως” στο άνοιγμα εμπορικών κέντρων, malls και Κέντρων Αισθητικής από το Σάββατο

    • NewsRoom
    εμπορικο κεντρο

    The Mall Athens


    “Πράσινο φως” στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και malls δίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες, από το Σάββατο 24 Απριλίου.

    Μετά από μήνες με κατεβασμένα ρολά,  από αύριο, τα καταστήματα θα μπορούν να υποδέχονται τους πελάτες  με ραντεβού και αυστηρούς κανόνες λειτουργίας.

    Στη συνεδρίαση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποδέχτηκε την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης και για το άνοιγμα των Κέντρων Αισθητικής καθώς και για τη λειτουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, με το σύστημα click in shop, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

    ,Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε εισηγηθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες την επαναλειτουργία τόσο των εμπορικών κέντρων όσο και των κέντρων αισθητικής, ωστόσο είχε λάβει αρνητική απάντηση, καθώς οι επιστήμονες έκριναν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επέτρεπαν ένα τέτοιο βήμα.

    Η επανεκκίνηση των παραπάνω δραστηριοτήτων όπως όλα δείχνουν, θα είναι άμεση, δηλαδή από αύριο Σάββατο, ενώ από τη Μ. Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, με ραντεβού για αγορές στο κατάστημα.

    Η επιτροπή εξετάζει επιπλέον τα μέτρα για την περίοδο του Πάσχα αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η εστίαση.

    Υπενθυμίζεται ότι την  Τετάρτη (21/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα ότι ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να καταργείται το SMS για τις μετακινήσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας να μετατίθεται για μετά τις 23.00.

    Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ