• Business

    Anglo American: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την BHP για την εξαγορά της

    Mike Henry, CEO BHP- Duncan Wanblad, CEO Anglo American

    Mike Henry, CEO BHP- Duncan Wanblad, CEO Anglo American


    Το θρίλερ για την ολοκλήρωση ενός από τα μεγαλύτερα deals στον κλάδο των μεταλλευμάτων συνεχίζεται, με την Anglo American να συμφωνεί την έναρξη συνομιλιών με την BHP, αφού πρώτα έχει απορρίψει τρεις προτάσεις εξαγοράς.

    Η τελευταία πρόταση από την BHP ύψους 49 δισ. δολαρίων απερρίφθη από την Anglo, καθώς η πρώτη επιμένει στην απόσχιση της βρετανικής πολυεθνικής από τα ορυχεία της στη Νότια Αφρική.

    Η Anglo αν και απέρριψε τη προσφορά, υποστηρίζοντας ότι αυτή παραμένει περίπλοκη, ανέφερε ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε συζητήσεις με τη BHP κι έδωσε παράταση έως τις 29 Μαΐου.

    Το θρίλερ για την εξαγορά

    H δεύτερη χαρακτήρισε την τρίτη προσφορά των 49 δισ. δολαρίων τελική, υπογραμμίζοντας όμως ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε αλλαγές, στην περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο της Anglo συμφωνούσε σε υψηλότερο αντίτιμο ή υπήρχε άλλη πρόταση από κάποιον ανταγωνιστή.

    «Από την ώρα που υποβάλλαμε την αναθεωρημένη πρόταση, συνεργαζόμαστε με την Anglo American και τους συμβούλους της για να αμβλυνθούν οι ανησυχίες που σχετίζονται με την εφαρμογή της προτεινόμενης δομής που οδήγησαν στην απόρριψη της πρότασης», δήλωσε η BHP. «Έχουμε σημειώσει πρόοδο σε αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα δέσμευσης και ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί λύση εντός των επόμενων επτά ημερών».

    Η Anglo συμφώνησε επίσης σε παράταση της προθεσμίας έως τις 29 Μαΐου.

    Η ανακοίνωση αυτή δίνει επιπλέον χρόνο σε ένα θρίλερ που εξελίσσεται εδώ κι έναν μήνα, ενώ φουντώνει και τα σενάρια που θέλουν τους αντιπάλους της BHP να βρουν ένα παράθυρο ώστε να μπουν στη κούρσα της εξαγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    BHP-Anglo American: Αντίστροφη μέτρηση για την τύχη του mega deal των 43 δισ. δολαρίων

    H νέα εποχή του χαλκού: Αγώνας δρόμου για το «πολύτιμο» μέταλλο

    BHP: Σενάρια για νέα προσφορά εξαγοράς της Anglo American μέσα στην επόμενη εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ