• Business

    Αγγελική Φράγκου: H Navios Maritime Holdings παραμένει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Όπως όλα δείχνουν η ναυτιλιακή Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, κέρδισε το “στοίχημα” παραμονής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), είχε κάνει σύσταση στην εταιρία μετά την παρατεταμένη πτώση της τιμής της μετοχή της και την διαμόρφωση της κάτω από το αποδεκτό όριο του ενός δολαρίου για περισσότερες από 30 ημέρες διαπραγμάτευσης.

    Η Navios Maritime Holdings είχε δηλώσει τότε την πρόθεση της να επιλύσει αυτή την ανεπάρκεια πριν την εκπνοή της περιόδου χάριτος που της έχει δοθεί από το NYSE. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε στη διάθεσή της 6 μήνες προκειμένου να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές του Χρηματιστηρίου διαφορετικά θα βρισκόταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της διαγραφής.

    Κατά τη λήξη της συνεδρίασης της 31ης Αυγούστου, η μέση τιμή κλεισίματος της μετοχής της ναυτιλιακής για 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε πάνω από το ένα δολάριο, που ήταν και το ζητούμενο.

    Οι μετοχές της Navios Maritime έχουν καταγράψει χαμηλότερη τιμή 52 εβδομάδων στα 0,57 δολάρια και υψηλότερη στα 3,26 δολάρια. Μάλιστα, στα χαμηλά βρέθηκε τον περασμένο Μάιο λίγο πριν η εταιρία ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2016. Τελικά, δεδομένου ότι η ναυτιλιακή εμφάνισε το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 ζημίες λιγότερες από αυτές που περίμεναν οι αναλυτές, η μετοχή αντέδρασε ανοδικά φτάνοντας μέχρι τα 0,97 ευρώ και από τότε κινούνται πέριξ του ενός δολαρίου.

    Στο μεταξύ πρόσφατα η ναυτιλιακή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του έτους. Μετά τη διεύρυνση  ζημιών που εμφάνισε στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι η περαιτέρω μείωση των εξόδων της.

    Συγκεκριμένα, η Navios Maritime Holdings, εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016, καθαρές ζημιές 26,41 εκατ. δολαρίων έναντι 24,81 εκατ. δολαρίων το ίδιο χρονικό διάστημα του 2015.

    Την ίδια ώρα, τα έσοδα της Navios Maritime Holdings μειώθηκαν στα 105,7 εκατ. δολάρια έναντι 119,8 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ptochefsi-tis-hanjin-apili-amesa-tin-agora-xirou-fortiou-pies-ellinikes-naftiliakes-epireazonte/70993



    ΣΧΟΛΙΑ