• Business

    Andrea Testi (Elpedison): Θέλουμε ξεκάθαρη θέση για τις προθέσεις της κυβέρνησης

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου

    Andrea Testi, Elpedison


    Την ανάγκη να ξεκαθαρίσει η νέα κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει στην αγορά ενέργειας επεσήμανε ο Andrea Testi, εκτελεστικός πρόεδρος της Elpedison, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Όπως σημείωσε, όταν πρόκειται να γίνουν μεγάλες επενδύσεις που αφορούν πολλούς εργαζόμενους πρέπει να υπάρχει μακροπρόθεσμη εικόνα.

    Σύμφωνα με τον κ. Testi, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από το μονοπάτι της Ευρώπης για την απεξάρτηση από τους λιγνίτες και έκανε κινήσεις στροφής στη λιγνιτική εποχή, επιμηκύνοντας τη ζωή λιγνιτικών μονάδων που είχαν εξαντλήσει τις ώρες τους με νομοθετικές αποφάσεις και προχωρώντας σε μεγάλες επενδύσεις σε λιγντιτικά εργοστάσια.
    Με τις σημερινές τιμές δικαιωμάτων ρύπων, είπε δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν οικονομικά τα λιγντιτικά εργοστάσια και όμως λειτουργούν με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται τόσο ο καταναλωτής όσο και το περιβάλλον.

    Ο κ. Testi κατέληξε πάντως ότι παρά τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά της, θεωρεί την ελληνική αγορά σημαντική στην αγορά ενέργειας, αλλά ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει ξακάθαρες ενδείξεις για τις προθέσεις της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ