• Business

    Γ. Ανδριώτης (ΔΕΗ): Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχαν αυξηθεί τα τιμολόγια

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου

    Γ. Ανδριώτης Αντιπρόεδρος ΔΕΗ


    «Η ΔΕΗ μπορεί να έχει 1 δισ. ευρώ λειτουργικά κέρδη το 2022, αν αφεθεί να λειτουργήσει σαν επιχείρηση και δεν χάσει τα περιουσιακά της στοιχεία», υποστήριξε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Ανδριώτης, μιλώντας στο βήμα του συνεδρίου του Economist.

    Ο κ. Ανδριώτης σημείωσε επίσης ότι αν είχαν γίνει οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα είχε πολύ καλύτερη εικόνα στον ισολογισμό. Ωστόσο, όπως ανέφερε, κάτι τέτοιο δεν το ήθελε ούτε η προηγούμενη, αλλά ούτε η σημερινή κυβέρνηση.

    Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ υποστήριξε ότι τα προβλήματα της Επιχείρησης είναι διαχειρίσιμα, αν η εταιρεία λάμβανε κάποια στήριξη από τα Κράτος, κάτι που το έχει ζητήσει και στο παρελθόν, όπως ανέφερε.

    Επίσης, ο κ. Ανδριώτης κατέθεσε μια νέα πρόταση για την πώληση των λιγνιτικών της μονάδων. Ειδικότερα πρότεινε να πωληθεί το 51% και όχι το σύνολο των μετοχών τους σε πρώτη φάση, ώστε αρχικά το οποίο ρίσκο να το μοιραστεί ο επόμενος επενδυτής με τη ΔΕΗ.

    Απέδωσε την αποτυχία του διαγωνισμού για τα λιγντιτικά στην πολιτική συγκυρία και στο ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τη βελτίωση της πορείας των μονάδων δεν έχουν αποδώσει ακόμη.



    ΣΧΟΛΙΑ