• Business

    Συνέχισε την ανοδική του κούρσα το Χρηματιστήριο

    • NewsRoom


    Συνέχεια στην ανοδική ορμή και σήμερα στο Χ.Α., με την αγορά να ξεπερνά και το εμπόδιο των 620 μονάδων, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του Δεκεμβρίου.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με σημαντικά κέρδη 3,50% στις 622,23 μονάδες, με τον τζίρο στα 260 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 3,51% στις 181,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 5,03% στις 59,95 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 3,33%, στις 792,18 μονάδες.

    Η αγορά, σήμερα, βρήκε νέες δυνάμεις για τη συνέχιση της ανοδικής της πορείας, καταγράφοντας την πέμπτη ανοδική της συνεδρίαση στις τελευταίες έξι. Από τη στιγμή που “ακούμπησε” τα χαμηλά έτους των 557,63 μονάδων, στις 9 Δεκεμβρίου, έχει καταγράψει ένα ράλι πάνω από 11,1%, “ξαναπιάνοντας” τις 620 μονάδες. Από τις αρχές του Δεκεμβρίου, οι απώλειες που καταγράφει ο Γενικός Δείκτης έχουν περιοριστεί στο 1,98%.

    Σύμφωνα με του αναλυτές, η αγορά επιχειρεί ένα ράλι ανακούφισης μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων που προκάλεσε το rebalancing, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει και τη μείωση των ανησυχιών μετά την ψήφιση του δευτέρου πακέτου των προαπαιτουμένων και της επιτάχυνσης ορισμένων αποκρατικοποιήσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ