• Business

    Alpha Bank: Από Pimco και Davidson Kempner οι δεσμευτικές προσφορές για το project Galaxy

    Βασίλης Ψάλτης. Διευθὐνων Σύμβουλος Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης. Διευθὐνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Πλήρης επιβεβαίωση του mononews.gr για την Alpha Bank.

    Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Συναλλαγή Galaxy Τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, έλαβε δύο (2) δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές.

    To mononews.gr ήδη από τις 00,01 με ρεπορτάζ του, σας είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις.

    Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έληξε αργά το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου.

    Πηγές αναφέρουν ότι δεσμευτική προσφορά υπέβαλε η  Pimco,  και σύμφωνα με πηγές η Davidson Kempner.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση ” Η Συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων – με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 10,8 δισ. – καθώς και την πώληση ποσοστού έως 100% της εταιρείας διαχείρισης Cepal.

    Και για τις τρείς ανωτέρω τιτλοποιήσεις έχουν υποβληθεί από την Τράπεζα αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων «Ηρακλής», που αφορούν στην παροχή εγγυήσεων, ύψους ευρώ 3,7 δισ., για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

    Το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Συναλλαγή Galaxy, εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Τράπεζας και της ελληνικής οικονομίας, αλλά και επιβεβαίωση της σοβαρής και υπεύθυνης διαχείρισης από την διοικητική ομάδα της Alpha Bank.

    Η Τράπεζα, με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της για τη Συναλλαγή Galaxy.”

    Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή και στόχος είναι η συναλλαγή να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.



    ΣΧΟΛΙΑ