• Business

    Οι αλλαγές στην διοίκηση της Attica Bank και οι τελευταίες προσπάθειες Φιλιππόπουλου για το Mega


    H Στήλη Risky Games σήμερα ασχολείται με τις επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση της Attica Bank και στις μη ορατές εξελίξεις στο Mega Channel.

    Τράπεζα Αττικής -Στουρνάρας

    Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι σαφής. Δεν είναι δυνατόν μια τράπεζα να διοικείται από μη τραπεζικό. Έτσι λοιπόν ο ισχυρός άνδρας της ΤτΕ συζήτησε το όλο θέμα προ ημερων με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη κατά το προς πρόσφατο γεύμα εργασίας  που είχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το πιθανότερο σενάριο είναι σε πρώτη φάση να αλλάξει ο πρόεδρος της τράπεζας και σε δεύτερη φάση να αντικατασταθεί ο γενικός διευθυντής και ίσως κι ο διευθύνων σύμβουλος. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει η Αττικής να διοικηθεί από τραπεζίτες.

    Mega Channel- Θεοχάρης Φιλιππόπουλος

    Οι μέρες περνούν αλλά 3 εκατομμύρια ευρώ δεν υπάρχουν όπως φαίνεται για να ενισχύσουν  το ταμείο της Τηλέτυπος. Προφανώς οι προσπάθειες του Θεοχάρη Φιλιππὀπουλου πέφτουν στο κενό.  Εάν οι μέτοχοι ήθελαν να βάλουν τα χρήματα θα το είχαν κάνει εδώ και περίπου 2 εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση πλέον έχει δυσκολέψει και ουδείς είναι δεν θέση να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη .

    Αγγλικό Fund – Επιχειρηματίας

    – Εκπρόσωπος αγγλικού fund βρέθηκε  στην Αθήνα αυτές τις ημέρες και συναντήθηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους επιχειρηματίες, Τα συμπεράσματα που αποκόμισε, πολύ συνοπτικά, είναι τα εξής:  Οι περισσότεροι επιχειρηματίες περιμένουν ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα για τους επόμενους 12 με 18 μήνες. Θεωρούν ότι η χώρα δεν έχει βρει το κατάλληλο μοντέλο ανάπτυξης και πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι την επόμενη τριετία να επικρατήσουν ήπιοι έως χαμηλοί  ρυθμοί ανάπτυξης. Πιστεύουν ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες αλλά όλες περνούν απ’ τα γκισέ των τραπεζών, καθώς αν δεν γίνουν αναδιαρθρώσεις δανειακών υποχρεώσεων  δεν υπάρχει ελπίδα  για κερδοφόρες και ενδιαφέρουσες  επιχειρηματικές συμφωνίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚOMA:

    http://www.mononews.gr/hsbc-metoches-etimazonte-na-ektoxefthoun/51175



    ΣΧΟΛΙΑ