• Business

    Αλέξανδρος Βασιλικός (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο): «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.


    Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για τον τουρισμό.

    Τα ξενοδοχεία δίνουν αγώνα επιβίωσης και ο κλάδος βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη διπλή πρόκληση της επιβίωσης και της φυγής προς τα εμπρός.

    Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως «στόχος του κλάδου είναι να φέρουμε πιο κοντά την ανάκαμψη. Στην προσπάθεια μας αυτή η γνώση είναι ασπίδα απέναντι σε απειλές και κινδύνους σήμερα αλλά και η  πυξίδα μας για την επόμενη μέρα». Σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, ο κλάδος θα πρέπει να αντιμετωπίσει την δυσκολότερη συγκυρία της ιστορίας του, να επιβιώσει και  ταυτόχρονα ο κλάδος να έχει την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη. Μία μεγάλη φυγή προς τα εμπρός.

    Και την ίδια ώρα όλα αλλάζουν στον χώρο του τουρισμού, που έχει μπροστά του έναν δύσκολο χειμώνα, ενώ δεν γνωρίζουμε πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο το 2021: ποιες αεροπορικές θα πετάνε και με τι συχνότητα, ποιοι tour operators θα υπάρχουν.

    «Η υγεία είναι το μείζον ζητούμενο και όλοι θέλουμε να ελπίζουμε πως σύντομα η επιστήμη θα έχει την οριστική απάντηση που θα μας βγάλει από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Μέχρι τότε η πανδημία είναι εδώ. Η συγκυρία για τον κλάδο είναι πρωτοφανής και χωρίς ιστορικό προηγούμενο, με τα ξενοδοχεία να δίνουν αγώνα επιβίωσης. Η εικόνα που έχουμε φτάνοντας πλέον στον Οκτώβρη είναι πως, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο. Ό,τι φαινόταν ως ανησυχητικό ενδεχόμενο τον Απρίλιο, με τα πρώτα δεδομένα που είχαμε στη διάθεσή μας, είναι πλέον η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες συνάδελφοι. Σε λίγες μέρες θα έχουμε και τα στοιχεία των ερευνών που κάνει συνεχώς το ΙΤΕΠ για λογαριασμό του ΞΕΕ και πάνω σε αυτά τα στοιχεία θα κάνουμε και τις προτάσεις μας. Πάντα με την θεσμική αξιοπιστία που χαρακτηρίζει το δημόσιο λόγο μας.»

    Η τοποθέτηση του κ. Βασιλικού έγινε με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Νοέμβριο, καθώς η Έκθεση ΞΕΝΙΑ ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας.

    Στο μεταξύ, το ΙΤΕΠ (ινστιτούτο τουριστικών ερευνών και προβλέψεων) ετοιμάζει για λογαριασμό του ΞΕΕ έρευνα που θα δείξει πόσα ξενοδοχεία λειτούργησαν και για πόσο διάστημα φέτος το καλοκαίρι, τα επίπεδα στα οποία κινήθηκαν οι αφίξεις, οι τιμές αλλά και οι ακυρώσεις.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ