• Business

    Αλέξανδρος Μπεχράκης (Digital Realty): Έτοιμοι για ακόμα περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα

    Αλέξανδρος Μπεχράκης, CEO Digital Realty Hellas

    Αλέξανδρος Μπεχράκης, CEO Digital Realty Hellas


    Για την νέα ημέρα που ξημερώνει στην Digital Realty Hellas, τους νέους στόχους και τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας μίλησε στο mononews ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Μπεχράκης, λίγες ημέρες μετά και την επίσημη ανάληψη των νέων του καθηκόντων, μετά την αποχώρηση του Απόστολου Κάκκου.

    Ο κ. Μπεχράκης τόνισε ότι η Digital Realty θα συνεχίσει να επενδύει στα Data Centers καθώς η ελληνική αγορά είναι έτοιμη υποδεχθεί τέτοιες επενδύσεις επισημαίνοντας ότι όσο συνεχίζει η αγορά να έχει ζήτηση και να προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα, η Digital Realty θα είναι παρούσα.

    Η Digital Realty τρέχει ήδη στην Ελλάδα τρία Data Center, ενώ έχει άλλα τρία υπό ανάπτυξη, με μεγάλο ποσοστό να είναι ήδη κλεισμένο από μεγάλους πελάτες.

    Όπως τόνισε ο κ. Μπεχράκης, τα Data Center που ήδη έχει θέσει υπό λειτουργία η Digital Realty αλλά και αυτά που αναμένεται να κατασκευαστούν εντός των επόμενων τριών ετών, απευθύνονται σε μεγάλους πελάτες της εγχώριας αγοράς αλλά και μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού. «Οι υποδομές μας απευθύνονται σε μεγάλες εταιρίες με τους περισσότερους πελάτες να είναι από την ελληνική εγχώρια αγορά, ενώ συνεχίζουμε να προσελκύουμε νέους πελάτες οι οποίοι μπορούν να βοηθηθούν εξαιρετικά από τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε», μας επισημαίνει.

    H Digital Realty Hellas έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 200 πελάτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αποτελούν ελληνικές επιχειρήσεις.

    Ο Αλέξανδρος Μπεχράκης επισημαίνει ότι η δουλειά της Digital Realty είναι πολύ σημαντική, κυρίως για τρεις λόγους. Πρώτον ότι οι υπηρεσίες που παρέχει μέσω των Data Centers δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες να σταματήσουν να ασχολούνται με κάποια βασικά core business όπως είναι οι γεννήτριες ή καλωδιώσεις τα οποία εκτός του ότι είναι «απαρχαιωμένα» είναι και πολύ πιο κοστοβόρα.

    Δεύτερον, το Platform Digital, μέσω των 300+ Data Center της Digital Realty παγκοσμίως, δίνει την ευκαιρία της εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας πρόσβαση σε υποδομές μεγάλης κλίμακας, μεγαλύτερη επιχειρηματική ευελιξία, έχοντας πρόσβαση σε νέες αγορές παγκοσμίως και τρίτον διευκολύνεται η διασύνδεση μέσω εφαρμογών cloud, η οποία είναι και λιγότερο κοστοβόρα.

    Ο κ. Μπεχράκης παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση που ευνοεί τις επενδύσεις στην τεχνολογία λέγοντας ότι και η Digital Realty Hellas, με την μητρική Digital Realty θα συνεχίσουν να επενδύουν στην Ελλάδα όσο υπάρχει ζήτηση σε αυτές τις υπηρεσίες.

    Οι επενδύσεις της Digital Realty στην Ελλάδα

    Το 2021 ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής Lamda Hellix (νυν Digital Realty Hellas), μπαίνοντας με αυτόν τον τρόπο δυναμικά στην ελληνική αγορά.

    Έκτοτε, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός Data Center του Athens 3, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει ανακοινώσει ότι έλαβε αδειοδότηση για το Athens 4, ενώ αρχές Νοεμβρίου παρουσίασε το πρώτο της Data Center στο Ηράκλειο της Κρήτης (HER 1).

    Το Athens-4 επένδυση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ, είναι ακόμα στην φάση των αδειοδοτήσεων, ενώ το data center στην Κρήτη, το οποίο ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και να αποτελέσει κόμβο στην αποθήκευση και διακίνησης δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή την νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Η επένδυση στην Κρήτη έχει ύψος περίπου 100 εκατ. ευρώ και είναι τόσο σημαντική για τον λόγο ότι όλα τα καλώδια τα οποία έρχονται από την Ασία και την Βόρεια Αφρική για να καταλήξουν στο Μιλάνο, την Φρανκφούρτη αλλά και την Βουλγαρία, περνάνε από το νησί. Με αποτέλεσμα η Κρήτη στο μέλλον, όταν και το έργο ολοκληρωθεί, να αποτελεί κόμβο δεδομένων για όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Β. Αφρική.
    Λίγες εβδομάδες πριν η Digital Realty Hellas ανακοίνωσε την αγορά νέας έκτασης στην Αττική για την ανάπτυξη δύο καινούργιων Data Centers, συνολικής ισχύος 15MW.

    Στο νέο αυτό οικόπεδο η Digital Realty αναμένεται να αναπτύξει τα κέντρα δεδομένων Athens 5 και Athens 6, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2025.

    Η Digital Realty προχωρά δυναμικά ώστε να υλοποιήσει το όραμά της που είναι να καταστεί η Ελλάδα κόμβος αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, με το αποτύπωμα των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία να αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Hellix: Εγκαίνια για το Athens 3 – Η αποχώρηση Κάκκου και η νέα ονομασία



    ΣΧΟΛΙΑ